Türkiye yemeklerimiz gibi iştahımızı açıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye yemeklerimiz  gibi iştahımızı açıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2012 00:00

Benetton’un dünyaca ünlü otoyol restoran zinciri ‘Autogrill’ 100 milyon Euro yatırımla Türkiye’de 13 şube açacak. Autogrill’in CEO’su Gianmario Tondato Da Ruos, “Türkiye tıpkı bizim lezzetli yemeklerimiz gibi iştah açıcı” dedi.

Haberin Devamı

İTALYA’nın giyim sektöründeki dev ismi Benetton bu kez Türkiye’ye bünyesindeki ünlü otoyol restoran zinciri ‘Autogrill’ ile giriyor. Türkiye ve Birleşik Arap Emirliklerinde şubeler açacaklarını Milano Borsasına bildiren HMS Host International Grubu, ilk aşamada Sabiha Gökçen Havalimanında hizmet vermeye başlayacaklarını daha sonra 100 milyor Euro yatırımla alışveriş merkezleri, otoyollar ve tren garlarında 13 şube açacaklarını açıkladı.

Autogrill’in CEO’su Gianmario Tondato Da Ruos, “Hayallerimiz nihayet gerçekleşiyor. Türkiye tıpkı bizim lezzetli yiyeceklerimiz gibi iştah açıcı ve hayranlıkla izlediğimiz çok önemli bir pazar. Bunun bilincindeyiz ve 10 yıllık bir süreç içerisinde ilk aşamada 13 şube açacağız” dedi. Türkiye’yi de kapsayan ‘Grand Tour-Good For Europe’ atılımı ile 7 pilot ülke İtalya, Fransa, Hollanda, Almanya, İsviçre ve Avusturya’da İtalyan mutfağının çeşitli bölgelerinin yemeklerini tanıttıklarını hatırlatan Da Ruos konuşmasını şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“İtalyan ‘Slow food’ (Ağır yemek) mutfağının fast food’a yakışabileceğini kanıtlıyoruz. Şimdi sıra Türkiye’de. Türk pazarı hele şimdiki ekonomik patlamasıyla artık herkese cazip geliyor. Özellikle İstanbul’da Sabiha Gökçen Havalimanının yolcu potansiyelinin her geçen gün arttığını hayranlıkla görüyoruz. Boşuna dünyada en hızlı büyüyen havalimanı ödülünü almadı. Bu yıl 15 milyon yolcuya hizmet veren Sabiha Gökçen bizim ilk durağımız oldu. Havalimanlarındaki yiyecek bölümleri yolcular kadar transit yolcularında vazgeçilmez uğrak yeri. Sabiha Gökçen’den sonra Türkiye’de bir çok otoyol ihalesini alan Astaldi Grubu’nun inşa edeceği yollarda dinlenme tesisleri açacağız. Türkiye’de ayrıca AVM’ler hızla çoğalıyor. Burada da İtalyan fast food gustosunu tanıtacağız. Ayrıca böylesine güçlü bir ülkenin AB’ye üye olmasını Türkiye hayranı Benetton ailesi fazlasıyla istiyor.”   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!