Türkiye’ye Jaguar yetmedi Ukrayna kotasını da aldık

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’ye Jaguar yetmedi Ukrayna kotasını da aldık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2010 00:00

Türkiye’de otomobil pazarındaki esen rüzgardan Jaguar’ın da etkilendiğini söyleyen Ortaklar Otomotiv Genel Müdürü Oya Küçükberber, “Dört ayın sonunda elimizde satacak araç kalmadı. İlk siparişlerimiz haziranda gelecek” dedi.

Haberin Devamı

Talepteki artışla birlikte yıl sonu satış hedeflerini revize eden Jaguar, bu yıl 50 adeti XJ, 200 adeti XF olmak üzere toplam 250 adet araç satışı hedefliyor. Geçen yıl 173 adet araç satışı gerçekleştiren Ortaklar, 2010 satış hedefini talepteki artış ve Jaguar ailesinin yeni XJ modeliyle birlikte yüzde 40 oranında artırdı.

Türkiye’nin dört aylık satış performansı sonrasında, Jaguar dünyasının gözde ülkesi haline geldiğinin altını çizen Küçükberber, şöyle konuştu:

"İrlanda, Norveç ve Orta Avrupa ülkelerinin de yer aldığı 16 ülke arasında satış performansına bakıldığında en potansiyele sahip ülke Türkiye. Avrupa’da birçok pazarda işler yolunda gitmiyor. Jaguar, Türkiye’nin performansını görüyor. Bütün bunlar Türkiye’yi Jaguar dünyasının gözde ülkesi yapıyor. Geçen yılın aralık ayında da Ukrayna için üretilen araçları Türkiye’ye getirdik. 60 adet XF satışı gerçekleştirdik. Jaguar bir değişim yaşıyor. Yeni modellerle birlikte Jaguar artık baba otomobili imajından sıyrıldı."

Haberin Devamı

Jaguar, yeni modeli XJ’yi özel olarak dizayn edilen showroom’larda sergiliyor. Şu anda XJ, dünyada sadece Türkiye, Almanya ve Hindistan’da showroom’da sergileniyor. Diğer ülkelerde ise XJ gezici olarak müşterilerine tanıtılıyor. Bu yıl 50 adet kontenjanı bulunan Ortaklar, araç henüz gelmeden 10 adetini sattı. Avrupa ile aynı anda Haziran’da satışa sunulacak XJ modelinin fiyatı 142 bin 900 Euro’dan başlıyor, motor ve donanım seçeneklerine göre 186 bin 200 Euro’ya kadar çıkıyor. Uzun ve kısa olmak üzere iki kasası bulunan araçta, uzun kasa seçeneği için 7 bin Euro fiyat farkı ödeniyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!