‘Türkiye yatırımcılar için kârlı ve güvenilir’

Güncelleme Tarihi:

‘Türkiye yatırımcılar için kârlı ve güvenilir’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2024 07:00

Haier’in pişirici ürünler fabrikası ve Ar-Ge merkezi Eskişehir’de açıldı. Açılış törenine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ihracatta önemli paya sahip olan beyaz eşya sektörünün hız kesmeden yüksek teknolojili ve inovatif yatırımlarına devam ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Kacır, Türkiye’nin, rekabetçi iş ortamı, cazip teşvik paketleri, istikrarlı finansal altyapısı ve makroekonomik dengesi ile yatırımcılar için kârlı ve güvenilir bir adres olduğunu ifade etti. Kacır, “Yatırım yaparak Türkiye’nin parlak geleceğine inanan her girişimci, her işletme bu kararının meyvelerini toplamaya devam edecektir” dedi.

Beyaz eşya sektörünün net ihracatçı durumunda olduğunu vurgulayan Bakan Kacır, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz de sektörü her zaman destekliyoruz. Bugüne kadar sektörde 464 yatırım teşvik belgesi düzenledik ve 76 milyar liralık sabit yatırımı teşvik ederek, 16 bin 200 nitelikli istihdamın önünü açtık. Ev aletleri ve ev gereçlerinde Ar-Ge yapan 41 teknopark firmamıza vergi avantajı sağladık. Bunlardan biri de Haier Europe oldu. Toplam  20 Ar-Ge merkezimize bugüne kadar 15 milyar liralık vergi avantajı sağladık.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!