Türkiye, yabancılarla finans merkezi olacak

Güncelleme Tarihi:

Türkiye, yabancılarla finans merkezi olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2006 00:00

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, J.P Morgan’a verdikleri yetkilendirmenin, her türlü stratejik ortaklıktan hisse satmaya kadar çok geniş bir yetkilendirmeyi kapsadığını belirtti. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cem Bodur, "Alternatifleri değerlendiriyoruz. 4-5 ayda durum netleşir. Yabancıların gelişi, Türkiye’nin finans merkezi adayı olduğunu gösteriyor" dedi.

DENİZBANK Genel Müdürü Hakan Ateş, J.P. Morgan’a verdikleri yetkilendirmenin, çok geniş bir yetkilendirme olduğunu söyledi. Denizbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cem Bodur, durumun 4-5 ay içinde netleşeceğini belirtti. Denizbank’ın 2005 yılı mali sonuçlanının açıklandığı toplantıda soruları da yanıtlayan Hakan Ateş, J.P Morgan’a verilen yetkinin "bankayı satıyor musunuz" şeklinde sınırlandırılmamasını, konunun çok daha geniş perspektifte ele alınmasını istedi.

KAÇA GİDERİZ DEĞİL: Denizbank’ın muhabiri olan bankalarla iş nedeniyle zaten sürekli görüşme halinde olduklarını anlatan Ateş, "Ancak hiç birisiyle bire bir münasebetimiz olmadı. Sadece ’onlar bizimle ilgileniyor, hadi kaça gideriz bakalım’ düşüncesinden ziyade, öncelikle eğer varsa bu fırsatları değerlendirmek istiyoruz" diye konuştu. Ateş, "Bizim verdiğimiz yetkilendirme her türlü stratejik ortaklık, satın alma, hisse satma gibi her şeyi çok geniş anlamda kapsayan bir yetkilendirme" dedi. Ateş, özellikle Avrupa’da yaşanan satın alma operasyonlarından örnekler vererek, Türkiye’nin de bu gelişmelerin dışında kalamayacağını anlattı.

YETKİLENDİRME BİR YILLIK: Denizbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cem Bodur da finans grubunun Zorlu Holding’in 4 ana iş kolundan biri olduğunu, verilen yetkilendirmenin de bir yılı kapsayan bir süreç olduğunu kaydetti. Yetkilendirmenin hisse satımından ortaklığa kadar geniş perspektifi kapsadığını vurgulayan "Çoğunluk hisse satışı, belli konularda işbirliği dahil tüm alternatifleri değerlendiriyoruz. 4-5 ay içinde bunun nereye gideceği belli olur" diye konuştu. Bu arada banka hisselerinin yabancılara satılmasından dolayı duyulan endişelere de değinen Bodur, "Ancak şu ana kadar yapılan operasyonlara bakınca, bu bankaların yönetiminin Türklerde kalması yönünde bir talep olduğunu görüyoruz. Üstüne üstlük Türkiye üzerinden bölge ülkelerde büyümek istiyorlar. Bunları da gözardı etmemek lazım. Bunlar Türkiye’nin bölgede finans merkezi olmaya aday olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

Denizbank’ın 2005 yılı kárı 266 milyon YTL

DENİZBANK Genel Müdürü Hakan Ateş, bankanın geçen yılki performansına ve bu yılki öngörülerine ilişkin şu bilgileri verdi: "Denizbank’ın yüzde 65’lik artışla 266 milyon YTL’ye ulaşan kárı bu yıl 300 milyon YTL’nin üzerine çıkar. Yüzde 48 artışla 11 milyar 976 milyon YTL olan aktif büyüklük 15 milyar YTL olarak hedefleniyor. Nakit krediler geçen yıl yüzde 92 artışla 6 milyar 173 milyon YTL’yi buldu. Bu yıl kredilerin yüzde 40’lık artışla 8 milyar YTL olması öngörülüyor. Geçen yıl yüzde 37 artarak 3 milyar 400 milyon YTL olan mevduatın, bu yıl 8 milyar 750 milyon YTL olması bekleniyor. Yüzde 100 artışla 1 milyar 91 milyon YTL oyan özkaynaklar da bu yıl için 1.5 milyar YTL olarak planlanıyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!