Türkiye Philips'in ihracat üssü oluyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Philipsin ihracat üssü oluyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

Philips Aydınlatma Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Stanislaw Kozlowski (sağda) ile Türk Philips Ampul Grup Müdürü Emre Gürcan, davetli ana bayilerine Polonya'daki fabrikayı gezdirdiler.

TÜRK Philips Aydınlatma Ampul Grubu, Türkiye'deki başarısını, Polonya'da 40 partneriyle (ana bayii) kutladı. Kutlamada, Philips Aydınlatma Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Stanislaw Kozlowski, Türkiye'deki ekibinin performansından çok memnun olduğunu belirterek ‘‘Türk personeli tüm Avrupa'da örnek gösterilecek bir ekip. Türkiye, ciroda Doğu ve Orta Avrupa'da Polonya'dan sonra ikinci sırada yeralıyor. Mayıs rakamlarına göre de Polonya'yı geçti’’ dedi.

Türk Philips Ampül Grup Müdürü Emre Gürcan ise ‘‘Fabrikamızın toplam 230 çalışanı var. Yılda 30 milyon adet ampul üretiyoruz. Özellikle depremden sonra satışlarımız arttı. Şu anda ihracat yapmıyoruz. Ancak hedefimiz, İzmit'le Türkiye'yi ihracat üssü yapmak. Çünkü lojistik olarak çok önemli bir pozisyondayız. Kosova, Arnavutluk, Makedonya ve Bosna Hersek gibi bölgelerin ampul ihtiyacını biz karşılayabiliriz’’ dedi.

Bu yıl yüzde 37 büyüme gerçekleştirdiklerini söyleyen Emre Gürcan, döviz bazında geçen yıla yüzde 30 fark atabileceklerini söyledi. Yeniliklerinin devam edeceğini söyleyen Gürcan, normal ampulun 5'te biri elektrik harcayan enerji tasarruflu ampullere ağırlık verileceğini söyledi. Türkiye'de enerji tasarrufu sağlayan ampullerden yılda 3 milyon adet sattıklarını söyleyen Gürcan ‘‘Bu ampuller normal ampullerden daha pahalı. Ancak 5 ile 8 milyon arasında değişen fiyatlarla satılan bu ampullerin 5 ile 10 yıl arasında ömrü var. Ayrıca az enerji tükettikleri için de kar sağlıyor’’ diyor. Yeniliklerinin bu kadarla bitmediğini söyleyen Gürcan, floresanlarda kullanılan starterlerin radyoaktivite yaydığını, uzun süreli kullanımlarda bunların insan sağlığını tehdit ettiğini, ancak Philips'in 2000 yılında radyoaktivite yaymayan starterler üreterek, bunu kullanan dünyadaki ilk firma olduklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!