Türkiye’nin en büyük otomobil şovu başladı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin en büyük otomobil şovu başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2004 21:10

Türkiye’nin en büyük otomobil fuarı Auto Show 2004, kapılarını 20 Kasım 2004 tarihinde ziyaretçilere açtı. İstanbul CNR fuar merkezinde düzenlenecek olan fuara 100’ün üzerinde firma katılıyor. 500 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuarın bilet fiyatları, haftaiçi 8 milyon lira, haftasonu 10 milyon lira olarak belirlendi.

TÜRK otomobil tutkunları 1.5 yıl aradan sonra bu yıl 10’uncusu düzenlenen Auto Show 2004 fuarında bir araya geliyor. Ziyaretçileri birbirinden ilginç yeniliklerin, yıldızların ve şovların beklediği fuar, 20-29 Kasım tarihleri arasında İstanbul CNR fuar merkezinde kapılarını ziyaretçilere açtı. Bilet fiyatları hafta içi 8, hafta sonu 10 milyon lira olarak belirlenen fuarı 500 bin kişinin üzerinde kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

İlki 1993 yılında organize edilen Auto Show fuarının 10’uncusu, 20-29 Kasım tarihleri arasında ITF İstanbul Fuarcılık’ın organizasyonu ve Otomobil Distribütörleri Derneği’nin (ODD) desteği ile Yeşilköy’de yer alan CNR Fuar merkezinde gerçekleşecek.

EN BÜYÜK FUAR OLACAK

Otomotiv sektörünün büyümesini de tetikleyen Auto Show Fuarı, ilk kez organize edildiği 1993 senesinde 10 bin metrekarelik bir alanda 24 otomobil markasını buluşturmuştu. Aradan geçen 10 yılda hem fuar hem de Türk otomotiv sektörü büyürken, bu yıl Auto Show’a 100’ün üzerinde firma ve 33 otomobil markası katılacak. 6 salon ve fuaye alanında gerçekleşecek fuar toplam 110 bin metrekarelik alanıyla bugüne kadar gerçekleşen en büyük fuar olma özelliğine de sahip.

Autoshow 2004’e 100’ün üzerinde firma 33 markası ile katılacak. Mercedes, BMW, Hyundai, Volkswagen, Toyota, Fiat, Volvo, Nissan, Alfa Romeo, Chrysler, Opel, Saab, Daewoo, Dacia, Daihatsu, Jaguar, Mazda, Peugeot, Porsche, Renault, Smart, Land Rover, Seat, Skoda, Subaru, Suzuki, Kia, Audi gibi markalar bu sene fuara çok geniş bir ürün yelpazesiyle katılıyorlar. Bunun yanısıra ADR, CMS Jant, Trakya Cam gibi çok sayıda aksesuvar firması da fuarın katılımcıları arasında yer alıyor.

Otopark ücreti 7 milyon lira

AUTO Show 2004’ü ziyaret etmek için Yeşilköy’de yer alan CNR EXPO’ya Metro ile kolaylıkla ulaşım sağlanırken, İETT, Taksim, Kadıköy, Mecidiyeköy ve Bakırköy’den de otobüs seferleri düzenleyecek. Özel araçları ile gelecekler için de CNR EXPO’nun 7 bin 500 araç kapasiteli çok geniş bir otoparkı bulunuyor. Otopark ücreti ise 24 saat sınırsız 7 milyon lira. Fuar hafta içi 12.00-22.00, hafta sonu ise 11.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Bilet fiyatları da haftaiçi 8, haftasonu ise 10 milyon lira olarak belirlendi. Fuarı toplam 500 binin üzerinde kişinin ziyaret etmesi bekleniyor

Auto Show, devler arasına giriyor

CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, fuar öncesi yaptığı açıklamada, Uluslararası Motorlu Taşıt Üreticileri Derneği’nin (OICA) dünya çapındaki önemli otomobil fuarları arasına 2006 yılında Auto Show’u da dahil ettiğini belirtti. Böylece Auto Show’un Tokyo, Paris, Cenevre, Frankfurt Otomobil Fuarları ile aynı kategoriye girdiğini belirten Erem, ‘Bu yıl OICA’nın varlığı katılımcı ana firmaların fuara verdikleri önemi artırıcı bir faktör olacak’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!