Türkiye kahve devinin en büyük pazarı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye kahve devinin en büyük pazarı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2015 13:50

Starbucks Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkanı Kris Engskov, Bloomberg Business TV’de katıldığı programda Türkiye pazarına ilişkin önemli değerlendirmeler yaptı. Engskov, Türkiye'de nüfusun yarısının 30 yaşın altında olduğunu ve yeniliklere açık olduğunu belirtti ve "Türkler kahveyi çok seviyor' dedi.

Haberin Devamı

Starbucks’ın Avrupa’da daha fazla yatırım yapmaya sıcak baktığını belirten Engskov, “Türkiye, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’daki ikinci büyük pazarımız. Türkiye’de İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde yaklaşık 260 mağazamız bulunuyor. Biz zaman içerisinde bu pazarda fırsatların artacağını düşünüyoruz” dedi.

Türkiye kahve devinin en büyük pazarı


ENGSKOV: “TÜRKLER KAHVEYİ ÇOK SEVİYOR”
Türkiye’de nüfusun yaklaşık yarısının 30 yaşın altında olması nedeniyle yeniliklerin oldukça kolay benimsendiğini vurgulayan Engskov şunları söyledi:

Türkiye oldukça heyecan verici bir ülke. İstanbul gerçekten etkileyici bir şehir. Kahve konusunda Londra ve Avrupa’daki birkaç şehir dışında, İstanbul kadar yeniliklere açık bir şehir daha yoktur sanırım… İnsanlar kahveyi çok seviyor. Bir sürü genç girişimci, özellikle İstanbul’da kahveyle ilgili farklı şeyler yapıyorlar. "

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!