Türkiye IMF-DB yıllık toplantısına aday

Güncelleme Tarihi:

Türkiye IMF-DB yıllık toplantısına aday
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2006 12:48

Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası'nın 2009 yılında yapacağı yıllık toplantılarına, İstanbul'da ev sahipliği yapmak üzere Türkiye aday oldu.

Türkiye'nin Mısır ve Katar'la birlikte adaylığı kapsamında İstanbul'a gelen IMF ve Dünya Bankası temsilcilerinden oluşan bir teknik heyet, İstanbul Valisi Muammer Güler'i ziyaret ederek görüştü.Heyete daha sonra, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde güvenlik konusunda bir brifing verildi.

İstanbul Valiliği'nde gerçekleşen görüşmeye katılan Vali Yardımcısı Ergun Güngör, yaptığı açıklamada, IMF ve Dünya Bankası'nın 2009 yıllık toplantılarına 184 üye ülkeyi temsil eden 300'e yakını bakan, merkez bankası başkanı gibi üst düzey yöneticiler olmak üzere 10 bine yakın kişilik bir katılımın söz konusu olduğunu bildirdi.

Teknik heyetin, toplantıların yapılacağı ülkenin seçimi sürecinde değerlendirmeye baz teşkil etmek üzere bilgileri toplamak amacıyla aday ülkeleri ziyaret çerçevesinde İstanbul'da temaslarda bulunduğunu belirten Güngör, Vali Güler'in heyeti kabulünde, İstanbul'un daha önce ev sahipliği yaptığı önemli organizasyonlara işaret ederek, IMF ve Dünya Bankası'nın 2009 yıllık toplantılarının İstanbul'da yapılmasından duyacağı memnuniyeti dile getirdiğini söyledi.
10 bin kişinin katılımıyla bir dünya zirvesi olacak bu tür uluslararası organizasyonların 2-3 yıl öncesinden planlandığına işaret eden Güngör, Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'da yapılması için de daha önce ikna toplantıları yapıldığını, İstanbul'u gelip gördüklerini, karar verdikten sonra da 1 yıl birlikte çalışıldığını kaydetti.

“OLUMLU GÖRÜYORUM”

Heyetin toplantı için İstanbul'da baktıkları yerler bulunduğunu, Valilikteki görüşmenin de çok iyi geçtiğini belirten Güngör, heyete İstanbul'da son 3 yılda başarıyla gerçekleştirilen NATO Zirvesi, Asya Kalkınma Bankası 38. Yıllık Toplantıları, Şampiyonlar Ligi Finali, Formula 1 yarışları, İslam Konferansı Örgütü Konferansı, Dünya Mimarlar Kongresi gibi 10'larca uluslararası toplantıdan örnekler verdiklerini ifade etti.

Güngör, “Deneyimlerimizi aktardık, İstanbul'un imkanlarını gezip görüyorlar. Ben olumlu görüyorum” dedi.
Bu tür toplantılarda karşılaşılan protestolar nedeniyle heyetin güvenlik konusu üzerinde de durduğunu, daha önceki büyük organizasyonlarda riski analizleri yaparak tedbirleri aldıklarını ifade eden Güngör, “Bunda da alırız” ifadesini kullandı.

Güngör, heyetin diğer aday ülkelere de gezi programları bulunduğunu belirterek, önümüzdeki birkaç aylık sürede ülke seçiminin netleşeceğini zannettiğini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!