Türkiye dünyada ilk 3’e girsin diye Kozmetik Takımı kurdular

Güncelleme Tarihi:

Türkiye dünyada ilk 3’e girsin diye Kozmetik Takımı kurdular
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2011 00:00

Kozmetik, kuaför ürün ve ekipmanları, özel markalı ürünler, ham madde ve ambalajlar, wellness ve SPA ile doğal ürünlerin sergilendiği 7’inci Uluslararası Kozmetik, Güzellik, Kuaför Fuarı, BeautyEurasia, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı.

Haberin Devamı

Türk firmalarının yanı sıra İtalya, Fransa, ABD, Kore, Tayvan, Tayland’ın da aralarında bulunduğu 45 ülkeden 400 katılımcının yer aldığı fuarı, 90 ülkeden 20 bini aşkın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Fuar, 18 hazirana kadar ziyarete açık olacak. Kozmetik sektörünün 2011 yılı sonunda 1 milyar dolarlık ihracat hedefi olduğunu belirten  İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz,  şunları söyledi: “Haziran sonu itibariyle 500 milyon doları geçtik. 40 oyunculuk kozmetik takımı da kurduk. 2 yıl sürecek bir maça başlıyoruz. İhracatı her yıl en az yüzde 30 büyüteceğiz. Türkiye’yi dünya kozmetik sektöründe Fransa ve İtalya’dan sonra 3’ünclüğe taşıyacağız.”
Markalaşmak gerekiyor
Murat Akyüz, “Kozmetik sektöründe büyük yol aldık. Şimdi sıra dünya çapında markalar yaratmaya geldi. Bölgesel markalarımız bulunuyor. Rusya’nın Duru’su, Suriye’nin Arko’su gibi. Bugün yarısı yabancı katılımcı olan fuarda, bazı büyük Türk şirketlerini göremiyoruz. Bu anlayışla uluslararası marka çıkarmanız zor. Bizler için de kaygan zeminde inşaat yapmaya benziyor. Türkiye’den uluslararası kozmetik markalarının çıkması en az 5 yıl sürer” diye konuştu.
5 milyar dolar hedefi
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Türkiye’de, kozmetik sektörü 2010’da 866 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Türkiye bu başarıyı, ekonomik istikrar, üretim, yatırım ve ihracat ile başardı. Avrupa’da ciddi sorunlar yaşanırken, Türkiye büyümeye devam ediyor. Bu sektörün daha da büyüyerek, 2023’te 5 milyar dolarlık ihracatı yakalayacağına inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Suriye’ye ihracat yüzde 50 azaldı

ÇEVRE ülkelerde yaşanan sıkıntıların kendilerinde endişe yarattığını söyleyen Murat Akyüz, “Özellikle Suriye’deki olayların bu kadar uzayacağını hiç tahmin etmiyorduk. Bölgeye ihracatımız yüzde 50 azaldı. Mısır tamamen stabil hale geldi. Libya’da hala zorlanıyoruz” dedi.
Rakamlarla kozmetik sektörü
Türkiye’de kozmetik sektörünün büyüklüğü 10 milyar liraya ulaşıyor.
2011 yılı sonunda ihracat 1 milyar dolara ulaşacak
Sektörde 14 bin kişi istihdam ediliyor.
Dünya kozmetik pazarı 250 milyar doları geçmiş durumdadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!