Türkiye’den 300 milyon liralık parça alıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’den 300 milyon liralık parça alıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2012 00:00

Altyapı yatırımları, kentsel dönüşüm ve Kanal İstanbul’un inşaat sektöründeki iş hacmini artıracak olması iş makinaları sektöründe dünya devlerini de harekete geçirdi.

Haberin Devamı

Sektöründe dünyanın en büyüğü Caterpillar’ın Grup Başkanı Richard Lavin’in ziyaretinin ardından geçen hafta da dünyanın üçüncü büyüğü İngiliz JCB’nin sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Anthony Bamford Türkiye’ye geldi. Türkiye’ye yatırım konusunda renk vermeyen Bamford, yaptıkları ithalatı ise üç katına çıkaracaklarını açıkladı. Bamford, “Dünyada üretilen JCB iş makinalarının yüzde 20’sinde Türkiye’den aldığımız parçalar kullanılıyor. Türkiye’de yılda 280 milyon liralık makine satıp, 300 milyon liralık parça alıyoruz. Üç yılda satışı da parça ithalini de iki katına çıkarmaya yönelik agresif büyüme planı yaptık” dedi.

Türkiye önemli ülke

JCB’nin Türkiye distribütörü STFA ve Işıklar Holding ortaklığı olan SİF İş Makinaları’nın İstanbul’daki merkezinde gazetecilerle görüşen Bamford, yatırımla ilgili ısrarlı sorulara “Üretimi nerede yaparsak yapalım Türkiye bizim için önemli ve yararlı bir ülke. Asya’dan alım yapıyoruz ama Türkiye Avrupa’daki ana üretim tesislerimize daha yakın. Konu sadece maliyetlerde değil. Türk tedarikçiler kalitesi çok yüksek parçalar üretiyor” şeklinde yanıt verdi. Türkiye’de 24 tedarikçileri bulunduğunu anlatan Bamford, “Daha fazla tedarikçiyle çalışmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Büyümeye devam ediyor

Ekonomik bakımdan Avrupa’da çoğu ülkenin yerinde saydığını veya daha kötüye gittiğini ama Türkiye’nin büyümeye devam ettiğine dikkat çeken Bamford, “Türkiye için heyecan duyuyorum. Harika bir geleceği var. Yerinde görmeye geldim. Eylül sonunda da Türkiye’ye geliyor. Türkiye, bizim için Fransa ve Almanya’ya göre daha küçük bir pazar ama çok hızlı büyüyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!