Türkiye’deki büyümesi de destekledi, Vodafone 19 milyar doları yakaladı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’deki büyümesi de destekledi, Vodafone 19 milyar doları yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2011 00:00

İngiltere merkezli GSM operatörü Vodafone, Türkiye’deki servis gelirlerindeki artışın olumlu katkısıyla 2010-2011 yılı üçüncü mali çeyreğindeki gelirlerinin yüzde 3 arttığını açıkladı.

Haberin Devamı

Şirket, üçüncü çeyrek grup gelirlerinin 11.89 milyar sterlin (19.27 milyar dolar), grup hizmet gelirlerinin ise yüzde 2.1 artışla 10.96 milyar sterline ulaştığını duyurdu. Üçüncü çeyrekte Vodafone’un Avrupa gelirleri yüzde 1.9 düşerek 8.26 milyar sterlin, Afrika, Ortadoğu ve Asya-Pasifik’teki gelirleri yüzde 17.5 artışla 3.49 milyar sterlin oldu. Vodafone CEO’su Vittorio Colao, Hindistan, Türkiye, İngiltere ve Vodacom’dan gelen güçlü sonuçlarla şirketin beş çeyrek üst üste hizmet gelirlerinde toparlanma yaşandığını söyledi. Açıklamada, büyümede Türkiye’deki servis gelirlerindeki yüzde 32, Hindistan’daki yüzde 17 ve İngiltere’deki yüzde 7’lik artışın etkili olduğu belirtildi.
Şirket açıklamasında, “Bu artışla Vodafone Group Avrupa’da en hızlı büyüyen operatör oldu. Abone sayısı da geçen yıla göre 1 milyon artarak 16.7 milyona çıktı” denildi. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray da, servis gelirlerinde yıl boyunca sürdürdükleri büyüme grafiğinin, bu çeyrekte yüzde 31.7 ile rekor kırdığını belirtti.

Haberin Devamı

Vodafone: Mısır’da hükümet yanlısı mesaja zorlandık

VODAFONE, Mısır’da iç karışıklıklar nedeniyle zor günler yaşıyor. Şirket, Mısırlı yetkililerin kendilerini hükümet yanlısı kısa mesajlar göndermeye zorladığını bildirdi. Açıklamada, “Mobinil, Etisalat ve Vodafone’u Mısır halkına mesaj göndermek için kullanıyor” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!