“Türkiye büyümeyle eş anlamlı”

Güncelleme Tarihi:

“Türkiye büyümeyle eş anlamlı”
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2011 14:42

İSTANBUL- İşbirliklerinde beş yılı geride bırakan Akbank ve Citibank, bedava uçak bileti satın alma fırsatları sunan uçuş kartı Wings kapsamında, dünyada ilk olarak gösterilebilecek bir işbirliğine imza attı.

Haberin Devamı

Buna göre, Akbank’ın uçuş kartı Wings kullanıcıları, Citibank’ın tüm dünyada geçerli olan kredi kartı özelliklerinden faydalanabilecek.        

 

Citi Wings olarak adlandırılan yeni uçuş kredi kartının tanıtımını yapmak için düzenlenen toplantıda konuşan Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, “2006’dan bu yana devam işbirliğimiz içinde, Akbank ve Citibank müşterilerine çok daha iyi hizmet verebilmek için yeni bir işbirliğine giriyoruz. Bundan böyle Akbank Wings kart sahipleri, kredi kartlarını dünya genelindeki bütün Citi ATM’lerinde kullanabilecek” dedi.

    

Citi EMEA Bölgesi CEO’su Alberto Verme, “Türkiye, Citi için öncelikli ülke konumunda. Bugüne kadar 6 milyar doları aşkın yatırım gerçekleştirdik. Bu kartla, Wings müşterilerinin Citi’nin küresel avantajlarından faydalanmasını sağlayacağız” diye konuştu.

 

Haberin Devamı

Verme “Türkiye’nin son zamanlarda büyümeyle eş anlamlı. Citibank olarak yatırımlarımızı artırmak istiyoruz” dedi.       

 

Citibank Türkiye Genel Müdürü Serra Akçaoğlu, “Citi, gelecek yıl 200. yılını kutlayacak. Akbank ile olan işbirliğimizde ise beşinci yılı geride bırakıyoruz. Bu kartla, Citi müşterilerini dünyaya taşımak, dünyayı da onlara getirmek istiyoruz” diye konuştu.

 

4 YENİ ÖZELLİK

 

Akbank Wings kart sahiplerinin, telefon ederek talep edebilecekleri yeni kartlarda, hem Akbank hem de Citibank’ın logoları bulunacak. Toplantıda konuşan Akbank’ın Ödeme Sistemlerinden Sorumlu Genel Müdür yardımcısı Mehmet Sindel, “2011’in ilk çeyreğinde, kredi kartları pazar payını en çok ve en hızlı artıran banka olduk. Dünyada ilk kez bir kredi kartı üzerinde iki bankanın logosu yer alacak” dedi.

 

Yeni işbirliği, Akbank’ın uçuş kartına sahip olan müşteriler dört yeni özellikle tanışacak. Buna göre, kart sahipleri, Citibank’ın anlaşmalı olduğu havayollarından kazandıkları bedava bilet avantajları olarak kazanılan milleri, kendi kartlarına aktarabilecek.

 

Haberin Devamı

Şu aşamada sadece Singapur Havayolları ve British Airways’ten kazanılan miller transfer edilebilecek.

 

Citi Wings kartına sahip müşteriler, yeni işbirliğiyle birlikte, küresel çapta 28 ülkede, 4 bini aşkın restoran, mağaza ve de otelde indirimlerden faydalanabilecek.

 

Bununla birlikte, Akbank’ın uçuş kartına sahip müşteriler, nakit avansa ihtiyaç duymaları durumunda, dünya genelindeki Citibank ATM’lerinden işlem ücreti ödemeden para çekebilecek.

 

Son olarak ise, kart sahipleri internet üzerinden istedikleri alışveriş sitesinden, ürün satın alıp, herhangi bir sorun yaşamadan teslim alabilecek.

 

HEDEF KULLANICIYI ARTIRMAK DEĞİL

 

Hedeflerinin müşteri sayılarını artırmak olmadığını dile getiren Sindel, bu kartın belirli bir gelir kesimi üzerindeki insanları hedef almasından dolayı, şu anda 400 bin olan kullanıcı sayısının 1 milyona çıkmasını hedeflemediklerini ifade etti.

 

Haberin Devamı

Sindel, “Hedefimiz, mevcut müşterilerimize daha iyi hizmet sunmak” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!