Türkiye 42 üyeli EUREKA’nın başkanı oldu

Güncelleme Tarihi:

Türkiye 42 üyeli EUREKA’nın başkanı oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2012 00:00

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye’nin, 42 ülkenin üye olduğu ve Ar-Ge projelerinin desteklendiği uluslararası işbirliği platformu EUREKA’nın, Temmuz 2012-Haziran 2013 döneminde program başkanlığını yürüteceğini bildirdi.

Haberin Devamı

İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Türkiye EUREKA Dönem Başkanlığı Açılış Konferansı’nda konuşan Ergün, dönem başkanlığının Türkiye’deki firmalar için çok önemli bir fırsat olacağını ifade ederek, Türkiye’nin, bu programın gündemini oluşturacağını, planlamasını gerçekleştireceğini ve Ar-Ge politikalarına yön vereceğini belirtti. Ergün, program kapsamında, bugüne kadar 4 bini aşkın projeyle 30 milyar Euro’ya yakın Ar-Ge hacmi oluşturulduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Yüksek katma değer

Bir EUREKA projesine yapılan 1 milyon Euro’luk kamu finansman desteği, ortalama 13 milyon Euro katma değer sağlamaktadır. Türkiye, son yıllarda EUREKA programı içinde en hızlı yükselen ülkelerden. 2007 yılında EUREKA’ya üye 42 ülke arasında proje hacmi bakımından 28’inci sırada olan ülkemiz, 2011 yılında 11’inci sıraya yükselmiştir. Biz üye ülkeler arasında istikrarlı şekilde ilk 10 ülke arasında yer almayı hedefliyoruz.

Haberin Devamı

Ülkemizden programa katılan firmaların yarıdan fazlasının KOBİ’lerden oluşması da bu projenin bizim için ayrıca önemli olduğunu göstermektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!