Turkcell hazine payı için 8.1 trilyon ayırdı

Güncelleme Tarihi:

Turkcell hazine payı için 8.1 trilyon ayırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2001 11:38

Turkcell, ara bağlantı gelirlerinin yüzde 15 hazine payı ödemesine esas kalemler arasından çıkarılması yönündeki kararını uygulamaya koyduğu Mart 2001 tarihi için mali tablolarında 8.1 trilyon lira karşılık ayırdığını bildirdi.

Turkcell'in Mart 2001 tarihi itibariyle ödemediği 8.1 trilyon lira Hazine payı için de 1.6 trilyon lira faiz hesaplandı.

Turkcell, yasal yollara başvurulacağını dün açıkladığı bir mobil şebekeden çıkıp bir diğer mobil şebekede sonlanan çağrılar ile Türk Telekom'dan çıkıp yine mobil şebekede sonlandırılan çağrılardan kaynaklanan arabağlantı gelirlerine ilişkin Hazine Müsteşarlığı ile ilgili anlaşmazlık konusunda Borsa'ya yeni bir açıklama gönderdi.

1 Mart 2001 tarihinden itibaren arabağlantı gelirlerinin yüzde 15 Hazine payı ödemesine esas kalemler arasından çıkartılması yönündeki uygulama sonucu Mart 2001 için ödenmeyen Hazine payı tutarının 8.1 trilyon lira olduğu kaydedilen açıklamada, bu tutara ilişkin olarak 31 Mart tarihli mali tablolarda karşılık ayrıldığı, ancak faiz tahakkuk ettirilmediği bildirildi.

Açıklamada, "Danıştay 1. Dairesi'nin görüşü doğrultusunda hesaplanması talep edilen amme alacaklarına uygulanan yasal faiz tahakkuk ettirilmek suretiyle 8.1 trilyon lira için 30 Haziran 2001 tarihine kadar hesaplanan faiz 1.6 trilyon liradır.

1 Nisan-30 Haziran dönemine ilişkin hesaplama, şirketimizin mali tablolaları üzerindeki bağımsız denetleme çalışmaları sürmekte olduğundan kesinleşmemiştir" denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!