Türkcell Gönüllüleri ABD'den ödül aldı

Güncelleme Tarihi:

Türkcell Gönüllüleri ABDden ödül aldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2009 12:54

Turkcell çalışanlarının oluşturduğu Turkcell Gönüllüleri, Hayat Ormanı Derneği'ndeki gönüllü çalışmalarıyla PR News Nonprofit PR Awards'da (Kâr amacı gütmeyen PR Ödülleri) İç İletişim kategorisinde “onur ödülünü” kazandı.

Haberin Devamı

Turkcell'den yapılan yazılı açıklamada, Washington Press Hall'da düzenlenen törenle Turkcell Gönüllüleri adına ödülü alan Turkcell İç İletişim Bölüm Başkanı Yusuf Özer, 7 sene önce başladıkları yolculukta binlerce çocuğun gülümsemesi için bir şeyler yapmayı hedeflediklerini vurguladı. Yusuf Özer, şunları kaydetti:

“Geldiğimiz yer bizi o kadar heyecanlandırıyor ki, bize ne yapıyorsunuz diye sorulduğunda, şu yanıtı veriyoruz: Turkcell çalışanlarının farklı hayatlarla tanışmalarını sağlarız. Bu hayatlara değer katarız. Farklı sosyal sorumluluk çalışmalarını sadece uzaktan izlemeyiz, ben ne yapabilirimi sorgularız. Elimizi taşın altına koyarız. Hep birlikte şeyleri değiştirebileceğimize, bir çocuğun bile ufkunu açmanın paha biçilmez değerine inanırız.”

Haberin Devamı

Ödülü, projelerin başarısının yanı sıra bu işe gönül veren 500'ü aşkın düzenli gönüllüye ulaştıkları için aldıklarını belirten Özer, bu ödülle heyecan ve inançlarının 2 katına çıktığını vurguladı.

Turkcell Gönüllüleri, 2007 yılında da International Public Relations Association'dan Dünya Altın Ödülü'ne layık bulunmuştu. Turkcell çalışanlarının çeşitli sosyal faaliyetlere gönüllü destek vermesini sağlayan ve çalışanların yerel ağ üzerinden erişebildiği Hayat Ormanı'nda her ağaç bir projeyi, her yaprak ise o projedeki gereksinimleri temsil ediyor. Yardımda bulunmak için çalışanların istedikleri ağaçta bir yaprak seçip tıklamaları gerekiyor. Böylece başlangıçta sarı renkte olan ağaçlar, yaprakları tıklanıp projedeki gereksinimler karşılandıkça yemyeşil bir ormana dönüşüyor.

Turkcell çalışanlarından oluşan Turkcell Gönüllüleri, yardıma ihtiyacı olan kişi ve projeleri sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak tespit ediyor ve şirket içinde organizasyonlar düzenleyerek Turkcell çalışanlarının bireysel olarak kişi ve projelere destek vermelerini sağlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!