Turkcell ‘10 yılın şirketi ödülü’ aldı, Teliasonera dava mesajıyla havayı bozdu

Güncelleme Tarihi:

Turkcell ‘10 yılın şirketi ödülü’ aldı, Teliasonera dava mesajıyla havayı bozdu
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2011 00:00

Turkcell, İngiltere’de yayınlanan World Finance Magazine tarafından ‘10 Yılın Şirketi’ ödülüne layık görülürken, İskandinav ortak TeliaSonera yeni bir davaya hazırlandığını açıkladı. Teliasonera, Turcell Yönetim Kurulu Başkanı Colin J. Williams’ı bağımsız olmamakla suçladı.Hanife BAŞ

Haberin Devamı

TURKCELL, İngiltere’de yayınlanan World Finance Magazine tarafından bu yıl ilk defa verilen ‘10 Yılın Şirketi’ ödülüne layık görüldü. Turkcell böylece, Apple, Nokia, Deutsche Bank gibi dünya devleriyle aynı sıralamaya girerken, İskandinav ortağı Teliasonera’nın açıklaması şirkette moralleri bozdu. Teliasonera Kıdemli Başkan Yardımcısı Cecilia Edstrom, “Yönetim Kurulu Başkanı Colin J. Williams’ı, Türkiye’de ve Amerika’da mahkemeye vereceğiz” dedi. Edström, Williams’ın bağımsız olmadığını ve girişimlerini engellediğini iddia etti.
Türkiye ve ABD’de dava
Geçen yıl kasım ayında ertelenen olağanüstü genel kurulunun ardından mücadelesini bırakmayan Teliasonera’nın Kıdemli Başkan Yardımcısı Cecilia Edstrom, Turkcell’in Yönetim Kurulu Başkanı Colin Williams’ı Türkiye’de ve aynı zamanda Turkcell’in borsaya kote olduğu Amerika’da mahkemeye vereceklerini söyledi. Mahkeme için tarih vermeyen Edström, “Avukatlarımızla görüşüyoruz en kısa sürede mahkemeye gitmekte kararlıyız” dedi.
Girişimlerimizi engelliyor
Turkcell’in yönetim kurulu başkanıyla ilgili geçen yıl harekete geçtiklerini hatırlatan Edstrom, şöyle konuştu: “Yönetim Kurulu Başkanı bağımsız olmalı. Williams açık şekilde bağımsız değil. Yönetim kurulunda bağımsız üye sayısı da artırılmalı. Bizim bu yöndeki girişimlerimizi Williams engelliyor. Genel kurula doğru baskıyı artırıyoruz. Genel kurul 21 Nisan’da yapılacak. Genel kurul ajandasında bağımsız üye sayısının artırılması yok.”
Devletle irtibat halindeyiz
Edstrom, Türk hükümeti ve ortakları Çukurova Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet’le devamlı bağlantı içinde olduklarını vurguladı. Edstrom, taleplerinin gerçekleşmemesi durumunda Turkcell’den çekilip çekilmeyecekleri konusunda da, “Biz uzun vadeli yatırımcıyız. 1993’den beri Türkiye’deyiz. Tabii ki burada kalacağız” diye konuştu.
Nakde ihtiyaç yok
TeliaSonera’yla ilgili spekülasyonlara da değinen Cecilia Edstrom, ‘Turkcell’den para alacak’ yorumlarına şu yanıtı verdi: “Bizim nakit paraya ihtiyacımız yok. Çok iyi sermaye tabanımız var. Dünyada faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde ya bir ya da iki numarayız. Avrasya bizim büyüme alanımız.”

Haberin Devamı

Ciliv: Anadolu’nun bağrından çıktık çabamız takdir ediliyor

Haberin Devamı

WORLD Finance Magazine’in 52 ülkeden 350 şirketi değerlendirerek hazırladığı ‘10 Yılın Şirketi’ listesine 2000-2010 yılları arasındaki performansıyla layık görülen Turkcell, bu ödülü başarısının bir göstergesi olarak kabul etti. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, bu ödül için şunları söyledi: “10 Yılın Şirketi olarak seçilmemiz, Türkiye’nin Turkcell’i olarak çabalarımızın ve başarılarımızın küresel düzeyde kabul gördüğünün göstergesidir. Anadolu’nun bağrından çıkmış bir şirket olarak küresel düzeyde önemli başarılara imza atmak bize gurur veriyor. Bugün 9 ülkede 242 milyonluk bir nüfusa hizmet götürüyoruz. 10 yıldır New York Borsası’na koteyiz. Ekonomik krizlere karşın vizyonumuz doğrultusunda büyük yatırımlar yaparak, ülkemize dünyanın en iyi altyapılarından birini kazandırdık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!