Türkbank çalışanlarından kapatmaya protesto

Güncelleme Tarihi:

Türkbank çalışanlarından kapatmaya protesto
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2001 00:00


Türk Ticaret Bankası (Türkbank) çalışanları ve emeklileri, bankanın kapatılma kararını protesto ederek, kararın geri alınmasını istediler.

Mersin'de, Türk Ticaret Bankası emeklileri, sabah saatlerinde banka önüne gelerek bankanın kapatılma kararını protesto ettiler. Polisin uyarısı üzerine emekli bankacılar, eylemlerini banka içinde de sürdürdüler. Faaliyetlerine 2 Temmuz Pazartesi günü son verilecek bankanın çalışanları ise eylemleri sessizce izlemekle yetindiler.

Emekliler adına yapılan konuşmada, bankanın kapatılmasının, hem emeklilere hem de çalışanlara haksızlık olacağı belirtilerek şöyle denildi:

''Türk Ticaret Bankası, hortumlanan bankalardan değildir. Kapatılma, siyasi bir tercihtir. Kapatılma kararı, iyi niyetli bir davranış değildir. Banka kapatıldıktan sonra, memur sandığından, ikinci bir emekli maaşı sayılan ek gelirden yoksun kalacağız.''

GEBZE: MÜŞTERİLERDEN DESTEK

Gebze, Hükümet Caddesi üzerindeki Türkbank şubesi önünde toplanan calışanlar ile bankadan emekli 15 kişi, kapatılma kararını protesto eden ibarelerin bulunduğu dövizler açarak hükümet aleyhine slogan attı.

Türkbank Gebze Şube Müdürü Celal Çolak, bankanın ekonomik değil, siyasi bir kararla kapatılmak istendiğini ifade ederek, bankanın kapatılması halinde binlerce kişinin işsiz kalacağını söyledi. Çolak, bu kararın yargıdan döneceğine inandıklarını bildirdi.

Yaklaşık 1 saat süren ve bazı banka müşterilerinin de desteklediği eylem, olaysız sona erdi.

SAKARYA: ANKARA'YA YÜRÜRÜZ

Sakarya'daki Uzunçarşı Şubesi önünde toplanan banka çalışanları ve emekliler, kendilerine destek veren banka müşterileriyle birlikte hükümetin aleyhine sloganlar attılar.

Eyleme destek veren Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Öztürk, bankanın kapatılmasıyla çalışanların mağdur olacağını belirterek, hükümetin bu yanlış karardan dönmesi gerektiğini söyledi.

Hükümeti istifaya çağıran pankartlar açan banka çalışanları da, karar geri alınmadığı takdirde Ankara'ya yürüyeceklerini bildirdiler. (Ankara/aa)















Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!