Türk ve Yunan sörfçüler dostluk için yarışıyor

Güncelleme Tarihi:

Türk ve Yunan sörfçüler dostluk için yarışıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

İKİ Türk, iki Yunan sörfçü, bugün 10 gün sürecek bir dostluk yarışına başlıyor. Türkiye Sörf Şampiyonu Bora Kozanoğlu ve Aydın Gözen, Yunan Philip Adadamis ile Giannis Brekoulakis, birlikte Türk ve Yunan adalarını ziyaret edecek. Dostluk yarışının sonunda kazanan veya kaybeden olmayacak.

TÜRK turizminin gelişmesine destek verme potansiyeli çok yüksek olan sörf, Marmara Depremi ile başlayan Türk-Yunan dostluk ilişkisinin daha da geliştirilmesine araç oldu. Türkiye Sörf Şampiyonu Bora Kozanoğlu ve Aydın Gözen, Yunan Philip Adadamis ile Giannis Brekoulakis 10 gün sürecek olan dostluk yarışına bugün başlıyorlar. Bu yarışın sonunda birincilik ya da ikincilik sözkonusu olmayacak. Derecenin rekabet, rekabetin de yola çıkılan düşünceye aykırı bir durum yaratabileceği gerçeği sporcuları böyle bir karar almaya itmiş.

10 günlük program çerçevesinde Türk ve Yunan adaları ziyarete edilecek ve sörfçü gençler Türk-Yunan basını tarafından izlenecek.

Türkiye'den Banvit'in sponsorluğunda başlayan dostluk yarışı, Bora Kozanoğlu ve Philip Adadamis'in geçen yıl dünya sörf yarışmasında tanışıp arkadaş olmalarıyla ortaya çıkmış bir fikir. Yarışma sonrasında görüşmeye devam eden iki sporcu, sörfün Türk-Yunan dostluğuna destek vermede kullanılabileceği fikrinden hareketle bu projeyi geliştirmişler. Projenin Yunanistan organizasyonunu su kayağı ve rüzgar sörfü hocası George Maustakis, Türkiye organizasyonuysa Banvit tarafından yürütülmüş.

8 yıldır sörf yapan ve 3 Türkiye şampiyonluğu bulunan Bora Kozanoğlu, hedeflerinin iki ülke arasında ilki düzenlenen organizasyonunu daha çok katılımcıyla geleneksel hale getirmek olduğunu söylüyor. 7'den 77'ye herkesin çok kısa süre içerisinde sörf yapmayı öğrenebileceğine dikkat çeken Kozanoğlu, Türk turizminin gelişmesi açısından sörfe önem verilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Banvit Kurumsal Gelişim ve İletişim direktörü İlgi Görener, organizasyona sponsor olarak Türk-Yunan dostluğuna destek vermenin kendileri için büyük önem taşıdığını ve organizasyonu geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini keydetti.

Sörfün faturası 750 milyon lira

SÖRF yapmak isteyenler, 5 günlük eğitimle bu sporu tek başlarına yapabilecek hale geliyor. Eğer sörf yapmayı sadece tatillerinizle sınırlı tutacaksanız, malzeme ve kıyafet almanıza gerek yok. Bunun için tatilinizi geçirdiğiniz kıyı şeridinde rahatlıkla kiralık malzeme bulabilirsiniz. Ama bu spor dalına daha fazla zaman ayırmaya karar verdiyseniz, ilk aşamayı geçtikten sonra ikinci el malzeme alarak da bu isteğinizi gerçekleştirebilmeniz mümkün. Sörf için gerekli bütün eşyaları ikinci elden edinmeye karar verdiğinizde bütün malzemeler için ayırmanız gereken en fazla rakam 2 bin 500 mark (750 milyon lira). Alınan bu malzeme en az 2 yıl kullanılabiliyor. Eğer, sörfle profesyonel olarak ilgilenmeyecekseniz bu süre daha da uzayabiliyor. Malzemlerinizin hiç kullanılmamış olmasını istiyorsanız fatura doğal olarak büyüyor. Sörfte sıfır malzeme kullanarak ilerlemek isteyenlerin bu iş için 4 bin 500 ile 6 bin mark arasında bir bütçe ayırması gerekiyor.

Çeşme Alaçatı en iyi üçüncü kıyı

TÜRKİYE, dünyada giderek artan sörf turizminin gözdesi oluyor. Alman spor dergileri, Çeşme Alaçatı'yı, sörf konusunda dünyanın en iyi üçüncü kıyı şeridi ilan etti. Alman basınınında yeralan bu değerlendirmeler sonucu, dünya sörfçüleri Alaçatıya hücum etti. Küçük beldede açılan 5 sörf okulunda 2 bin kişi sörf eğitimi aldı. Şimdi gündemde, 2001 Dünya Sörf Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılması var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!