Türk turiste ‘Yunan’ engeli

Güncelleme Tarihi:

Türk turiste ‘Yunan’ engeli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2013 14:07

TÜRK turistlerin en çok tercih ettiği destinasyonlar arasında yer alan Yunan Adaları’na giriş, bundan sonraki dönemde daha zor olacak. Yunanistan, kendi adalarına girişin ‘vizeli’ olmasından yana tavır alırken, bu konuyu 1 Şubat’ta gerçekleşecek olan Avrupa Komisyonu’nda gündeme getirmeye hazırlanıyor. Öte yandan Hırvatistan'a gidecek olan turistler de 1 Nisan 2013 tarihinden itibaren vize almak zorunda olacak.

Haberin Devamı

Şu anda ise, ekonomik kriz koşulları yüzünden çok harcayan ve sayısı sürekli artan Türk turisti kapma yarışına giren Yunanistan Hükümeti, ‘Şengen vizesi uygulayan diğer AB ülkelerinden şikayet geldiği’ gerekçesiyle Türk tur operatörleri tarafından 12 yıldan beri vizesiz olarak düzenlenen Yunan Adaları turları için başvurularını kabul etmiyor.

ETS Tur haricindeki diğer Türk tur şirketleri 2013 yılı tatil paketlerinin içine Yunan Adaları’nı almadı.

CRUISE ETKİLENECEK

Mika Tur Genel Müdürü Bülent Kuş, bu kararın cruise turlarını ciddi anlamda etkileyeceğini, Türk şirketlerin mecburen kapasitelerini azaltacaklarını belirterek, “Bundan sonraki dönemde konaklamalı kapıdan vizeler tercih edilecek. Cruise turları büyük sıkıntıya girecek. Gemi yoluyla vizesiz olarak giden 100 bin Türk turist için bu konuda sorun yaşanacak. Türk tur acentaları bu gelişmeyi geçtiğimiz yıl içinde biliyordu. Bu nedenle kataloglarına Yunan Adaları’nı sokmadılar bile. Gemiyle gidiyor olmak farklı bir deneyim ancak bundan sonra tatilini oralarda geçirmek isteyenler kapıdan vizelerini alıp konaklamalı olarak tatil yapabilecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

HIRVASTİSTAN’A DA VİZE GELİYOR

Türk vatandaşlarına vize uygulamayan Hırvatistan, bu kararından vazgeçiyor. AB’ye üyelik için uyum çalışmaları kapsamında 1 Nisan 2013 tarihinden itibaren Hırvatistan’a gidecek Türk vatandaşları vize almak zorunda.

Dalmaçya kıyılarıyla ünlü Hırvatistan, Türk turistlerin de tercih ettiği önemli tatil merkezlerinden biriydi. Bu tercihin en önemli nedeniyse Hırvatistan’ın Türk vatandaşlarından vize istememesiydi. Ancak 1 Nisan 2013 tarihinden itibaren bu uygulama sona eriyor. AB’ye bağlı ülkelere girişlerde alınması gereken Schengen vizesi artık Hırvatistan için de geçerli olacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!