Türk tekstilcisine uluslararası övgü

Güncelleme Tarihi:

Türk tekstilcisine uluslararası övgü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 1997 00:00

Haberin Devamı

Avrupa Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Frans Schulte, Avrupa'da yaşanan durgunluğun sebibini ‘‘sıcak havalara'' bağladı. Schulte, ‘‘Türkiye'de tekstil sektörünün genç çalışanlarını görünce, sektörün geleceğine de parlak bakıyorum'' dedi. İtalya'nın moda tasarımında tartışılmaz lider olduğunu da belirten Schulte, tasarım konusunda Türkiye'nin daha çok çaclışması gerektiğini vurguladı.

Avrupa Giyim Sanayicileri Derneği (ECLA), Başkanı Frans Schulte, bu yaz Avrupa hazırgiyim pazarında yaşanan durgunluğun nedenini sıcak havalara bağladı. Son dört haftadır, Avrupa'nın en sıcak yaz mevsimini yaşadığını belirten Schulte, ‘‘Son dört haftalık tüketim rakamları korkunç. 30-35 derece seyreden hava sıcaklıkları alışverişi azalttı'' dedi.

Bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Modu Fuar'ına (IMF) onur konuğu olarak katılan Schulte, şöyle konuştu: ‘‘Avrupa pazarında son altı ayda tüketim yüzde 1 ile 2 arasında arttı. Alman yetkililer de önümüzdeki yıl büyüme bekliyor. Hollanda pazarı ise büyüyor. Türkiye'de tekstil sektöründeki genç çalışanları gördükçe bu sektörün geleceğinin parlak olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin bu gelişme hızı sürdükçe daha sık gelmek istiyorum''

MODA YARATMAK

Scuhulte, İtalya'nın maliyetlerde Türkiye'de rekabet edemeyeceğini söyleyerek, ‘‘Ancak İtalyanlar moda yaratmada bu işin ustası. Türkiye'nin moda yaratması eğitimi geliştirmesine bağlı'' dedi.

İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İTKİB), Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) ve Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği'inin katkılarıyla CNR Fuarcılık tarafından 34 bin metrekarelik kapalı alanda düzenlenen fuarı bu yıl 50 bin kişinin gezmesi bekleniyor.

4 Ağustos tarihde sona erecek olan İstanbul Uluslararası Moda Fuarı'na bu yıl 500 firma katıldı. Öte yandan CNR Fuarcılık önümüzdeki yıl tamamlayacağı ilave bölümlerle, önümüzdeki yıl yapılacak moda fuarına bin firmanın katılmasını hedefliyor.

BASIN YARIŞMASI

Diğer taraftan İzmir Fuarcılık Hizmetleri ve Sanat Etkinlikleri (İZFAŞ) tarafından bu yıl 66'cısı düzenlenen İzmir Enternasyonel Fuarı, 26 Ağustos tarihinde açılıyor. Fuar nedeniyle bu yıl ilk kez İzmir Enternasyonal Fuarı Basın Yarışması düzenlendi. Toplam 7 katgoride düzenlenecek yarışmada, dereceye giren ilk 6 kişiye 100'er milyon, mansiyona hak kazananlara da 25'er milyon lira ödül verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!