Türk şirketlerini RAK'a çağırıyor

Güncelleme Tarihi:

Türk şirketlerini RAKa çağırıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2013 10:14

Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) en hızlı gelişen bölgelerinden Ras Al Khaimah (RAK) Emirliği ile artan ticari ilişkilerini daha da güçlendiriyor. İmzalanan mutabakat zaptıyla Türk şirketlerin RAK Serbest Bölgesi’nde kurulması kolaylaştırılırken, RAK’taki şirketlerin de Türkiye’ye gelmesi özendiriliyor. RAK Serbest Bölgesi'ndeki Türk şirket sayısı 2012 yılı içerisinde 480'e çıkarken bölgeye önemli bir yatırım gerçekleştiren Rixos oteller zinciri 650 odalı tesisini Şubat ayında faaliyete geçirmeyi planlıyor.

Haberin Devamı

RAK Serbest Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Ahmad Saqer Mohamed Al Qasemi ve Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bülent Uğur Ecevit tarafından imzalanan mutabakat zaptının imza töreni, üst düzey temaslarda bulunmak üzere RAK'a ziyaret gerçekleştiren Türk delegasyonunun temasları çerçevesinde gerçekleştirildi. İmzalanan sözleşmeyle Türk şirketlerinin RAK Serbest Bölgesi'nde kurulmasına ve faaliyetlerini sürdürmesine kolaylık sağlanıyor.

Yapılan işbirliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan RAK Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Ahmad Saqer Mohamed Al Qasemi, Türkiye’nin RAK Bölgesi ve bölgede bulunan şirketler için stratejik bir pazar olduğunu söyledi.

“Türkiye Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğü ile birçok sektördeki ticari ilişkiler için daha yakın işbirliklerinin kurulması konularını ele aldık ve çok verimli işbirliklerinin gerçekleştiğine şahit olduk" diyen Qasemi, mutabakat ile hem şirketler arasındaki ilişkilerin gelişeceğini hem de RAK Serbest Bölgesi'nin bölgede bir çekim merkezi olmasına katkı sağlayacağına dikkat çekti. İşbirliğinin sağlayacağı fırsatlara da işaret eden Qasemi, "İmzalanan sözleşme Türk şirketlerinin RAK Serbest Bölgesi'nde kurulmasına ve faaliyetlerini sürdürmesine kolaylık sağlarken, burada mevcut diğer şirketlerin de Türkiye serbest bölgelerindeki etkinliğini artırmasına katkı sağlayacaktır. Bu anlamda, ziyareti gerçekleştiren Türk delegasyonu ile çok değerli bilgi alışverişi ve tecrübe paylaşımı fırsatı bulduk" dedi.

Haberin Devamı

Türk şirketlerine yeni fırsatlar sunuyor

Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bülent Uğur Ecevit de yaptığı konuşmada yapılan sözleşmeyle Türkiye'deki serbest bölgelerde yer alan şirketlere yeni iş ve çevre edinme fırsatı sağlanacağına vurgu yaptı. Ecevit şöyle devam etti:

"RAK Serbest Bölgesi ile bu Mutabakat Zaptı'nı imzalamış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu, Türkiye'deki serbest bölgelerde faaliyet gösteren şirketlere yeni işbirliği kapılar açacağı gibi onlarla ortak projeler yürütme ve yeni müşteri kazanma fırsatları sağlamada avantaj sunacaktır. RAK Serbest Bölgesi'ndeki iş çevreleri Türkiye'deki şirketlere önemli avantajlar sunacaktır. Bu Mutabakat Zaptı da potansiyel olarak ortak hareket edebileceğimiz alanlarının tespitinde fikir alışverişinde bulunmamızın ve mevcut ilişkileri daha da geliştirmemizin önünü açacaktır. Bununla birlikte bizim serbest bölgelerimizde yer alan şirketlerin de farklı pazarlarda edindikleri bilgi birikimi, RAK Serbest Bölgesi'nin pazar çeşitliliğine katkı sağlayacaktır. RAK Serbest Bölgesi tarafından sunulan yeni iş fırsatların, Türkiye'deki serbest bölgelerdeki işletme ve kurumlar tarafından ilgiyle karşılanacağına olan inancımız tam."

Haberin Devamı

Globalleşme yolunda önemli bir adım

RAK Serbest Ticaret Bölgesi’nin Türkiye İrtibat Bürosu Yöneticisi Gülay Avcı da Birleşik Arap Emirliklerinin Türk şirketler açısından her zaman bir cazibe merkezi olduğuna dikkat çekti. Avcı, “BAE yatırımcıyı koruyan kanunları, bankacılık sistemleri ve stratejik coğrafi konumu sebebiyle yurtdışına açılmak isteyen Türk yatırımcılar için önemli bir tercih. Ekonomi Bakanlığına bağlı Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü ile imzalanan mutabakat zabtı çerçevesinde RAK'a olan ilginin artacağını düşünüyoruz" dedi.

Rixos yeni yıla otel açarak girecek

Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) yönelik yatırımlarına devam eden Rixos Hotelleri, Palmiye Adası’ndaki Palm Dubai’den sonra emirliklerdeki ikinci projesini 2014’ün ilk çeyreğine hazırlıyor. 1 Şubat itibariyle açılışı yapılması planlanan otel 180 milyon dolara mal olacak. Rixos Bab Al Bahr, BAE’deki ‘her şey dahil’ konseptine sahip en büyük resort oteli olacak.

BAKMADAN GEÇME!