Türk kahvesi kültürü dünyaya tanıtılıyor

Güncelleme Tarihi:

Türk kahvesi kültürü dünyaya tanıtılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2023 07:00

Kurukahveci Mehmet Efendi ile İGA İstanbul Havalimanı çatısı altında yolcuları kültür ve sanat ile buluşturan İGA ART, Türk kahvesi kültürünün tanıtımı için bir araya geldi.

Haberin Devamı

Kurukahveci Mehmet Efendi’nin hazırladığı ‘For the Love of Coffee – Kahve Aşkına’ başlıklı sergi, 22 Eylül 2023’ten bu yana İGA ART’ta dünyanın dört bir yanından yüzlerce ziyaretçi ağırladı. Sergi, 15 Ocak 2024 tarihine kadar yerli ve yabancı misafirlerle buluşmaya devam edecek. Sergide kahve tarımı ve üretiminin yanı sıra, kahve kültürünün tarihî gelişimi; metinler, fotoğraflar ve videoların yanı sıra, cezve ve ibrikler ile tüm dünyadan kahve fincanları gibi objeler eşliğinde izleyiciye sunuluyor. 152 yıllık geçmişiyle Türk kahvesi kültürünün yaşatılmasında ve dünyaya tanıtılmasına daima özen gösterdiklerini belirten Kurukahveci Mehmet Efendi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kurukahveci, “Kurukahveci Mehmet Efendi olarak Türk kahvesi kültürünün dünyaya anlatılması için pek çok çalışma yaptık” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

60 ÜLKEYE İHRACAT

Mehmet Kurukahveci, şu mesajları verdi: “Bugün Kurukahveci Mehmet Efendi markasıyla 60’tan fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Avrupa ve Amerika başta olmak üzere pek çok ülkede Türk kahvesi denince Kurukahveci Mehmet Efendi akla geliyor. Bu da bize Türk kahvesinin yaşatılması konusunda büyük sorumluluk yüklüyor.”

 

BAKMADAN GEÇME!