Türk inşa etti, Putin açacak

Güncelleme Tarihi:

Türk inşa etti, Putin açacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2019 08:30

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz'in Rusya'da gerçekleştirdiği 250 milyon Euro yatırımı geçen fabrikasını inşa eden Türk inşaat şirketi ESTA Construction, fabrikayı 18 ay gibi bir sürede tamamlayarak üretim bandını çalışmaya hazır hale getirdi.

Haberin Devamı

Moskova'nın yaklaşık 40 kilometre kuzeyindeki Esipovo Endüstri Parkı'nda yer alan fabrika, 85 hektarlık bir arazi üzerinde hayata geçirildi. Bir montaj hattında çok sayıda araç üretilmesini sağlayan Endüstri 4.0 teknolojilerini ve full esnek montaj teknolojisini barındıracak olan fabrika; boya atölyesinden nihai montaja kadar tüm üretim aşamalarını da kapsıyor. Türk firmasının anahtar teslim yaptığı fabrikanın açılışını 3 Nisan'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gerçekleştirecek.

ESTA Construction Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demirbilek, "Mercedes-Benz firmasının sloganı "The best or nothing" (En iyi ya da hiçbir şey) arkadaşlarım bu işte ‘the best’ (En iyi) olan kısmını gerçekleştirdi. Bununla gurur duyuyorum” dedi. Türk müteahhitlik sektörünün ciddi bir alt yapısı, teknik ekipman ve insan kaynağının oluştuğunu da belirten Demirbilek şöyle devam etti: "Türk firmalarının dünyadaki inşaat sektöründeki konumu Çin firmalarından sonra ikinci sırada. Ben açıkçası bu sektörde büyük bir potansiyel bekliyorum Türk inşaat firmaları için ve bunu Rusya coğrafyasıyla da sınırlamanın doğru olduğuna inanmıyorum. Şu anda Avrupa'da bizim büyük bir pazar Afrika'da büyük pazar, Amerika'da büyük bir pazar. Çünkü dünyada artık çok eskimiş altyapılar var bunların hepsini yenilenmesi için Türk firmaların çok büyük iş düşüyor."

Haberin Devamı

Mercedes -Benz Rusya CEO'su Axel Bense, Türk firmasının sayesinde artık üretim aşamasına geldiklerini belirterek, "ESTA Construction’ı güvenilir bir ortak olarak gördüğümüzü söylemek isterim. Bu ortaklığın uzun ömürlü olacağını ve bunun sadece Rusya'da değil dünyanın değişik yerlerinde de süreceği kanaatindeyim" dedi. Mercedes-Benz / Daimler’in Rusya´daki en büyük yatırımı ve ilk otomobil fabrikası özelliği taşıyan fabrikaya Dünya´dan görülebilen en parlak yıldız olan SIRIUS´un adı verilirken burada Mercedes-Benz´in E ve SUV modelleri CKD (Complete Knock-Down) tekniği ile üretilecek.  

BAKMADAN GEÇME!