Türk HuQQabaz dünyaya açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Türk HuQQabaz dünyaya açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 21:29

HuQQa, The Market, Qurabiye, HuQQabaz ve LiQQit  gibi markaları ile yeme içme sektöründe yatırımları bulunan Atasay Gıda, bünyesindeki markaları Q Gıda (Q Food&Beverage) çatısı altında topladı.

Haberin Devamı

2016’da 52 milyon lira ciro elde ettiklerini açıklayan Q Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer, 2017 ciro beklentilerinin 100 milyon lira olduğunu açıkladı. 2020’de günde 1 milyon lira ciro hedeflediklerini belirten Kamer, “Yeme-içme sektöründeki ilk yatırımlarımıza 2013’te HuQQa ile ilk adımı attık ve The Market Bosphorus ve Qurabiye’yi kurduk. 2 yeni marka daha ekledik. Bunlar HuQQabaz ve LiQQit. Sektördeki yatırımımız yaklaşık 100 milyon TL oldu. 650 kişi istihdam ediyoruz. 2020’deki toplam istihdam sayısı 3 bine ulaşacak. Hedefimiz, 2020’de Q Gıda bünyesindeki markalarla Türkiye’de 81 ilde varlık göstermek. Dünyada ise Ortadoğu, Avrupa ve ABD’ya yayılmış şubelerimizle uluslararası arenada yer almak istiyoruz” dedi.

ORTADOĞU PAZARI

Q Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Uras da, “Türkiye’deki son HuQQa’yı Emaar Square Mall’da açıyoruz. Yurtdışındaki ilk HuQQa’yı kısa zamanda Dubai’de açacağız. HuQQa için Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar’daki görüşmelerimizi olumlu yönde ilerliyor. Bu ülkelerdeki HuQQa restoranlarımızı bu yıl içinde açmayı planlıyoruz. Ortadoğu’da Tunus, Fas ve Umman’da; Avrupa’da Londra ve ABD’de New York’ta HuQQa açmak için görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bu ülkelerde 2018 yılı sonuna kadar en az 3 ya da 4 tane HuQQa açmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Uras, “HuQQabaz’ın altında toplam 15 alt markamız olacak. 2020 sonuna kadar HuQQabaz ile 81 ilde var olmak istiyoruz. İstanbul Yalı Ataköy ve Gaziantep Iconova AVM projelerinde, Almanya Mannheim’da yeni HuQQabaz için sözleşmelerimizi imzaladık. Ayrıca İstanbul, Bursa ve Antalya’da yeni şubelerimizin açılması için görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bu yılın sonuna kadar yurtiçinde en az 5 tane HuQQabaz açmak istiyoruz” diye konuştu.

YATIRIM MALİYETİ 2 MİLYON TL

BÜYÜME modeli olarak yatırımcılarla ilerlediklerini kaydeden Uras,  “Bir yatırımcı kendi mülkü ile başvurabiliyor ve mülkü üzerinde HuQQabaz açmak istediği talebinde bulunuyor. Önerilen mekân bir AVM’de olabilir veya müstakil bir bina da. Bizim için önemli olan mülkün doğru bir lokasyonda olması. Ardından konsept projemize göre ilerliyoruz. Yatırımcı mekânın yatırımını yapıyor ve anahtar teslimi bize veriyor. Bir lokasyonda HuQQabaz açılabilmesi için minimum 500-600 metrekare büyüklüğüne sahip alan gerekiyor. 500 metrekarelik bir alan için ortalama 2 milyon TL’lik bir yatırım gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!