Turizmde hedefimiz artık şampiyonlar ligi olmalı

Güncelleme Tarihi:

Turizmde hedefimiz artık şampiyonlar ligi olmalı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2004 01:45

Magic Life International'ın patronu Cem Kınay, Türkiye'nin turizmde hiç de küçümsenemeyecek rakamlara ulaştığını belirterek, "Türkiye turizmde dünyada birinci ligde. Bu yıl ilk 10 turizm ülkesi arasına gireriz. Şimdi hedefimiz şampiyonlar liginde final oynamak olmalı. Yeni yıldızlar yaratmalıyız" dedi.

AVUSTURYA merkezli Magic Life International'ın patronu Cem Kınay, Türkiye'nin dünya turizminin birinci liginde oynadığını belirterek, "Bu yıl kazandığımız ivmeyle yılın ilk sekiz ayında 12 milyona dayanan turist sayısı yılı 16-17 milyonla tamamlar. Türkiye, bu durumda dünyanın ilk 10 turizm ülkesi arasına girer" dedi. Kınay, önümüzdeki bir-iki yıl içinde Türkiye'nin dünya turizminin ilk 7-8 ülkesi arasına da girebileceğini ifade ederek, "Türkiye'nin artık turizmde şampiyonlar ligini hedeflemesi gerekiyor" dedi.

Magic Life'ın kış sezonuna dönük planlarını Kızımdeniz'deki ünlü dalış merkezlerinden Sharm el Sheikh'de açıklayan Cem Kınay, Türk turizmiyle ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

"Türkiye, turizmde hiç küçümsenmeyecek rakamlara ulaşıyor. Geçmişten ders alıp, turist sayımızı ve turizm gelirimiz daha da artırmalıyız. Türkiye, bir yandan turizmde şampiyonlar ligindeki yerini almak için çaba harcarken, diğer taraftan da yerini kalıcı hale getirmek amacıyla kaliteli hizmetin yanına sabit fiyatı da koymalı. Turizmde yeni yıldızlar yaratıp, şampiyonlar liginde final oynamalıyız."

Kendisini "turizm misyoneri" diye tanımlayan Kınay, Türkiye'nin turizm için yaratılmış bir ülke olduğunu, coğrafyasıyla, kültürüyle çok iyi bir turizm ürünü oluşturduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Akdeniz çanağının en önemli yatırımları son 15 yılda Türkiye'de yapıldı. Şimdi o meyveleri alıyoruz. Ancak, şu anda sadece denizi, güneşi kullanıyoruz. O da 6 ayı aşmıyor. İstanbul'a 3 milyon turist gelmesi bize yakışmıyor. Anadolu'daki tarihi ve kültürel mirası turizmde iyi değerlendirmek gerekiyor."

Türkiye'de turizmin daha da gelişmesi için yüzde 18'lik KDV oranının düşürülmesi gerektiğini savunan Kınay, "İspanya'da turizmde uygulanan KDV yüzde 4. Bizde de benzer uygulamaların devreye girmesi gerekir" dedi. Kınay, Türkiye'nin kumarhaneleri yeniden açmayı da gündemine alması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'ye iki yılda 30 milyon dolar yatırdık

MAGIC
Life International'in patronu Cem Kınay, Türkiye'deki turistik tesisler için yenileme yatırımlarının önemli olduğunu belirterek, "Biz geçen iki yılda Türkiye'deki tesisleri yenilemeye 30 milyon dolar harcadık" dedi.

Cem Kınay, Türkiye, Yunanistan, Tunus, Bulgaristan, İspanya ve Mısır'da bulunan 19 tesis, 2 yat, 1 Nil teknesi, 7 bin 124 oda, 18 bin 488 yatak ve 6 bin çalışanla 2004 yılını 350 bin turist, 125 milyon Euro ciroyla kapatacaklarını söyledi.

Sharm el Sheikh'i sevdi Hurgada'ya da gidiyor

MAGIC
Life'ın patronu Cem Kınay, Mısır'ın Kızıldeniz'deki en önemli dalış merkezlerinden Sharm el Sheikh'deki 521 yataklı tesislerini 2.5 yıldır işlettiklerini belirterek, "Buradan çok memnunuz. Bir kere 12 ay sezon sürüyor" dedi. Kınay, turizmin Doğu Akdeniz'e doğru yayıldığını belirterek, 2006 yılında Hurgada'da da bir tesisi devreye sokmayı planladıklarını söyledi.

8 ayda 11.9 milyon turist geldi

TÜRKİYE
’ye ilk sekiz ayda gelen turist sayısı, geçen yıla göre yüzde 30’dan fazla artarak 11.9 milyona ulaştı. Aynı dönemde, 5 milyondan fazla Türk de giriş yaptı. DİE'nin açıklamasına göre, ocak-ağustos döneminde Türkiye’ye giriş yapan yabancı ziyaretçilerin sayısı 11 milyon 850 bin 18 olarak gerçekleşti. Turist sayısı, geçen yılın eş dönemindeki 9 milyon 36 bin 597’lik düzeyine göre yüzde 31.1 oranında artış kaydetti. Turistlerin büyük bölümü havayolunu kullandı. Havayoluyla gelen turistlerin sayısı yüzde 31.9 artarak 8 milyon 620 bin 899’a, karayoluyla gelenlerin sayısı yüzde 33 artarak 2 milyon 424 bin 956’ya çıktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!