Turizmde fiyatlar ikiye katlanacak

Güncelleme Tarihi:

Turizmde fiyatlar ikiye katlanacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 1997 00:00

Haberin Devamı

Turizm Bakanı İbrahim Gürdal, Türkiye'nin ‘‘ucuz tatil ülkesi’’ imajından kurtulması için çalışacağını belirterek, ‘‘Mevcut yatakları hiç olmazsa şimdiki fiyatların iki misline fiyatla pazarlayabilme imkanını araştıracağız’’ dedi. İlk demecini Hürriyet'e veren Gürdal, Türkiye'de 336 bin turistik, 150 bin de belediye ruhsatlı yatak bulunduğunu, bunların toplam getirilerinin tahminen 7 milyar dolar olduğunu kaydederek, ‘‘Aslında bu 25 milyar dolar olmalı. Esas fiyatı bu. İnşallah oraya ulaşırız’’ diye konuştu. Kahvaltı ve yemek dahil 18 marka satılan yatağın turistin tarafından ‘‘kağıt parçası’’ gibi algılandığını anlatan Gürdal, turistleri bu ölçüden uzaklaştırmak gerektiğine işaret etti.

ÇEVRE KİRLENİYOR

‘‘Ucuz fiyat’’ politikasının diğer sakıncalarına da değinen Gürdal, şunları söyledi: ‘‘Ucuz fiyat uyguladığımız zaman elektrikten kısıyoruz. Klimayı çalıştırmıyoruz tesiste. Eğer arıtma tesisi varsa elektrik fazla gidecek diye onu da çalıştırmıyoruz. Gece 12.00'den sonra karanlıkta pissuyu tahliye ediyoruz. Denizi kirletmiş oluyoruz. Bir ucuz fiyatın nelere malolduğunun göstergeleridir bunlar.’’

Gürdal, arıtma tesislerine yönelik denetimleri yoğunlaştıracağını, bunun için valilere genelge gönderdiğini söyledi. Bakan Gürdal, kendisini Maliye Bakanı gibi hissettiğini söyledi. Turizm sektörünün üykeye yılda 30 milyar dolara yakın döviz kazandırdığını belirten Gürdal, ‘‘Ben burada 30 milyar dolarlık bir sektörde oturuyorum. 30 milyar dolar girdisi olan bir yerde Maliye Bakanlığı'nın gelirlerine bakarsak ben ortağım’’ dedi. Gürdal, Turizm Bakanlığı'nın ‘‘özel sektör kafasıyla’’ çalışmasını ve devletin de sektörde güç sahibi olması sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!