Turizmde 19 ülkeye teröre karşı güvence mektubu

Güncelleme Tarihi:

Turizmde 19 ülkeye teröre karşı güvence mektubu
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Turizm Bakanı Ahmet Tan, turizm yörelerine yönelik terör iddiaları üzerine 19 ülkenin turizm bakanlarına mektup gönderdi. Tan, mektubunda Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu ve yabancı turistlerin güvenliğini ve refahını sağlamak amacıyla tüm önlemlerin alındığını bildirdi.

Turizm Bakanı Ahmet Tan, son günlerde PKK'nın Türkiye'ye gelecek turistleri korkutmaya yönelik yayınlarının artması üzerine 19 ülkenin turizm bakanlarına birer mektup gönderdi. Tan, gönderdiği mektupta, PKK'nın yayın organlarının asıl amacının Paskalya arifesinde Türkiye'ye gelecek turistleri vazgeçirmek olduğuna dikkat çekti.

Türkiye'de son zamanlarda gerçekleştirilen terör eylemlerinin faillerinin tutuklanması için araştırmaların sürdürüldüğünü ifade eden Tan, ‘‘Türk vatandaşlarının ve yabancı turistlerin güvenliğini ve refahını sağlamak amacıyla Türk yetkilileri tarafından gerekli tüm tedbirler alınmıştır’’ dedi.

CİDDİYE ALMAYIN

PKK'nın yayın organlarının hiçbir şekilde ciddiye alınmamasını isteyen Tan, sadece diplomatik misyonların, saygın ve tarafsız haber ajaslarının güvenilir bilgi kaynakları olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçilerin Türkiye'nin eşsiz kültür mirasının, çeşitli ve zengin doğal güzelliklerinin tadına varabilmeleri için en iyi şekilde karşılandıklarını vurgulayan Tan, son 5 yılda Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısındaki artışa dikkat çekerek, ‘‘Bu süre içinde Türkiye'de terör olayı mevcut olmasına rağmen turistler hiçbir zarar görmemişlerdir ve Türkiye'de hoşça vakit geçirdikten sonra ülkelerine güvenli bir şekilde geri dönmüşlerdir’’ dedi.

Bakan Tan, geçen yıl Rus turistlerin ağırlanmasındaki başarısından dolayı ‘Turizm Sempatileri’ ödülüne layık görülen Türkiye'nin ödülünü almak için dün İstanbul'dan Moskova'ya gitti. Turizm Bakanı Tan, her yıl Suriye sınırında yaşanan bölünmüş ailelerin bayramlaşmasını engelleyen ve şu anda gösterimde olan Propoganda filmini konu olan tel örgü probleminin bu bayram yaşanmayacağını belirterek, ‘‘Suriye ile daha önce imzaladığımız Turizm İşbirliği Anlaşması tekrar hayata geçiyor. Ayrıca Sayın Başbakanimız'ın kaygısını belirttiği bayram sırasında bölünmüş ailelerin bayramlaşması sırasında yaşanan sıkıntılar var. Bu bayramda bu sıkıntıların tekrar yaşanmasını istemiyor. Bu nedenle tel örgü kalkacak veya başka bir yol bulunacak. Ayrıca Suriye ile günübirlik turizm işbirliği yapacağız. Çünkü orada tesis yok. Gündüzleri Suriye'de gezecekler, gece de bizim tarafta otelde kalacaklar’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!