Turizmciler 2012'den umutlu

Güncelleme Tarihi:

Turizmciler 2012den umutlu
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 14, 2012 12:16

Avrupa ülkeleri başta olmak üzere global pazarlarda yaşanan ekonomik krize rağmen Türk turizmcileri 2012 yılından umutlu.

Haberin Devamı

Almanya Berlin’de gerçekleÅŸen ITB 2012 Turizm Fuarı sırasında, Almanya ve diÄŸer ülkelerden bu yıl ülkemize gelecek turist sayısının, ortalama yüzde 5-8 civarında artış göstereceÄŸi öngörüldü.Â

TÃœRKÄ°YE REKOR KIRACAK

Divan Grubu Mali İşler ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Dr. Faik Öztunç, ise Türkiye'nin bu yıl 35 milyon turist ve 27 milyar döviz girdisiyle yeni bir rekora imza atacağını söyledi. Öztunç, şunları anlattı:

"Tüm yörelerimizde bir artış bekliyorum. Bunun en önemli göstergesi de yapılan otel yatırımları. Şu an Divan, Dedeman gibi yerli zincirlerle birlikte pek çok uluslararası marka, Türkiye’nin farklı bölgelerinde otel inşaatına başladı. 3 yıllık bir gelecekte, yatak stokunda ciddi bir artış olacak. Zira, hiçbir iş adamı beklentisi olmadan bu kadar büyük yatırımlara girmez."

Haberin Devamı

Eresin Hotelleri Satış ve Pazarlama Direktörü Müberra Eresin de, Türk turizminin geçtiğimiz 3 yıl boyunca, rakamsal sağladığı artış ile dünya çapında başarılara imza attığını söyledi. Eresin, "Bu yıl, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere global pazarlarda yaşanan ekonomik krizi göz önüne alırsak, bu pazarlardan gelen turist sayısında azalma gerçekleşebilir. Bu daralma, yeni pazarlardan olan talep ile kapanacaktır" dedi.

'SON DAKÄ°KA'LAR ARTACAK

Hilton Worldwide Üst Sınıf Otellerden Sorumlu Türkiye Bölge Müdürü Armin Zerunyan Türkiye’nin hedefinin 2012 ve ilerleyen yıllardaki ana amacının turizm çeşitliliğini artırarak, Asya&Uzak Doğu gibi gelişen pazarlara yönelmek olması gerektiğini ifade etti.

Zerunyan, "Ülkemizin, yalnızca kıyı turizmi ya da İstanbul’dan ibaret olmadığını ortaya koymalıyız.  Kongre, kayak, kültür, sağlık turizminin de geliştirmemiz gereken, çok önemli gelir getirici alanlar olduğunu ciddiyetle ele alarak bu yöndeki çalışmalara makro düzeyde ivme katmamız gerektiğini düşünüyorum. Ülkemize gelen ziyaretçi sayısı olarak ise, hedefimizin yılda 30 milyonun altına inmeyerek önümüzdeki 10 yıl içinde 50 milyon hedefini yakalamak için çalışmamız gerekiyor" dedi.

Sirkeci Group Yönetim Kurulu Başkanı ve TUROB Başkan Yardımcısı Ö. Faruk Boyacı da "Geçtiğimiz yıl, erken rezervasyonların oranı yüksekti. Bu yıl, ekonomik kriz ve belirsizlik ortamı nedeniyle, rezervasyonlarda ‘last minute’ artacaktır. Geçtiğimiz yılın rakamlarını ve fiyatlarını sürdürebilirsek, ciddi bir başarı olacaktır. Bu arada, hedeflerimiz pazarlardaki uçak sayısını arttırmalıyız" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!