Turizmci Endişeli

Güncelleme Tarihi:

Turizmci Endişeli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 15:09

Rusya’nın Türkiye’ye yönelik charter seferlerini iptal edeceğine ilişkin haber, Antalyalı turizmcilerin uykusunu kaçırdı. TUROFED Başkanı Osman Ayık, “Güvenlik endişesi ile ilgili bir konu olduğunu düşünüyoruz. Ancak netleşen bir şey yok. Rus meslektaşlarımızla diyalog halindeyiz. Elbette böyle bir kararın alınmasını istemiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Rusya’nın Türkiye’ye yönelik charter seferlerini durdurabileceğine yönelik iddia Antalyalı turizmcinin uykusunu kaçırdı. Rus basının da geniş yer verdiği iddiaya yönelik henüz net bir açıklama yapılmazken, söz konusu kararın güvenlik endişesi nedeniyle alınabileceği belirtiliyor.

NET AÇIKLAMA YOK

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Türkiye’ye charter seferlerinin yasaklanıp yasaklanmadığı ile ilgili net bir açıklama yapamayacaklarını açıklarken, Türk turizmciler ise sürecin sağduyulu şekilde yönetilip iki ülke ilişkilerine zarar verilmemesi gerektiğini vurguladı.

‘CHARTER ÇOK ÖNEMLİ’

Charter seferlerine ilişkin gündemi Hürriyet muhabirine değerlendiren Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkanı Osman Ayık, “Güvenlik endişesi ile ilgili bir konu olduğunu düşünüyoruz. Ancak netleşen bir şey yok. Rus meslektaşlarımızla diyalog halindeyiz. Elbette böyle bir kararın alınmasını istemiyoruz. Çünkü charter seferler bizim için çok önemli” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘RUSLAR DA ENDİŞELİ’

“Panik havası yaratılmamalı” diyen Ayık, “Tabi bu süreçte bizden çok hükümetin bir takım girişimleri olacaktır. Çünkü bu siyasi bir karar gibi görünüyor. Sadece biz değil Rus halkı da endişeli. Çünkü Türkiye’de tatil yapmak istiyorlar. Süreç ne kadar zorlaştırılırsa onlar için de o kadar kötü” dedi.   

‘DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUZ’

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, şöyle dedi: “Moskova ile görüşüyoruz. Şu ana kadar charter seferlerinin iptal edildiğine dair resmi bir açıklama alamadık. Zaten böyle bir şeyi düşünmek bile istemeyiz. Panik yapmadan, sağduyulu biçimde süreci tekip edeceğiz.”

TARTIŞMA NASIL BAŞLADI?

Rus haber ajansı Ria Novosti, Rusya Havacılık Kurumu’nun havayolu şirketlerine Türkiye’ye charter seferlerinin durdurulabileceğine ilişkin mektup gönderdiğini iddia etmişti. Rusya havacılık sektöründen bir kaynak, yaptığı açıklamada Rus havayolu şirketlerinin, Rusya Federal Havacılık Kurumu (Rosaviatsiya) tarafından Türkiye'ye charter uçuşlarının durdurulabileceği yönünde uyarı aldığını belirtmişti. Rus haber ajansı Ria Novosti, sektördeki bir kaynağına dayandırdığı haberde bu önlemin sebebinin “Türkiye’deki zor siyasi durum” olduğunu açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!