Turizm sektörüne fiyat çaÄŸrısı

Güncelleme Tarihi:

Turizm sektörüne fiyat çağrısı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 24, 2011 00:31

Mısır ve Tunus'ta başlayan ve tüm Ortadoğu'yu etkisi altına alan ayaklanmaların Türk turizmine nasıl etki edeceği günlerdir tartışılıyor. Ortadoğu'da iptal olan rezervasyonlar nedeniyle Türkiye'ye bu yıl 500 bine yakın ilave turist gelmesi beklenirken Ela Quality Resort Hotel'in Genel Koordinatörü Vadi Karatopraklı'dan sektöre fiyatları sakın düşürmeyin çağrısı geldi.

Haberin Devamı

Tunus'ta başlayan ayaklanmalar ile birlikte karışan Ortadoğu ülkelerinde başta Mısır olmak üzere toplu rezervasyon iptalleri yaşanıyor. Olayların başlamasının ardından ilk olarak Belçikalı ve Alman tur operatörlerinin bu ülkelerden çekildiğini belirten Ela Quality Resort Genel Koordinatörü Vadi Karatopraklı, "Şu anda Avrupa'da birçok ülke tur operatörlerine Ortadoğu ülkeleri için güvence vermiyor. Bu nedenle tur operatörleri o bölgelere planladıkları kontenjanlarını Türkiye ve İspanya'ya yönlendirdi" dedi.

500 BİN İLAVE TURİST GELMESİNİ BEKLİYORUZ

Önümüzdeki yaz sezonu için başta Almanya, Belçika, İngiltere gibi Avrupa ülkelerinin Mısır ve civar ülkelere tur organize etmeme kararı aldığını hatırlatan Karatopraklı, "Fakat Avrupalı tur operatörleri kontenjanlarını bir şekilde doldurmak zorundalar. Türkiye, tur operatörleri için çok önemli bir alternatif" şeklinde konuştu.
Â
Türkiye'ye bu şekilde 2011'de yaklaşık 500 bin ilave turistin geleceğini tahmin ettiklerini söyleyen Karatopraklı, Türkiye'de yaz aylarında doluluk oranlarının şimdiden yüzde 80'lere ulaştığını ve amaçlarının gelecek olan 500 bin ilave turisti nisan-mayıs ve ekim-kasım aylarına yaymak olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

"FİYATLARI SAKIN DÜŞÜRMEYİN"

2011 yılı planlarını yaparken Ortadoğu için ayırdıkları kontenjanları boş kalan Avrupalı operatörlerin şu anda Türkiye'de otel aradıklarını söyleyen Karatopraklı, "Türk turizm sektörü olarak bizim şu anda bilinçli bir şekilde ve ortak hareket etmemiz gerekiyor. Yaşanan olaylar nedeniyle Mısır'da turizm fiyatlarının yüzde 50 oranlarında düşmesine karşın bizim fiyatlarımızı asla düşürmememiz gerekiyor. Avrupalılar için Mısır turizmi bu yaz için büyük oranda kapandı. Bunu bilerek fiyat konusunda güçlü durmalıyız" dedi.

TUÄ°'NÄ°N VÄ°P KONSEPTÄ° TÃœM DÃœNYADA Ä°LK KEZ TÃœRKÄ°YE'DE UYGULANACAK

Türkiye'ye yılda 800-900 bin yabancı turist getiren dünya turizminin dev markası TUI, yeni geliÅŸtirdiÄŸi ürün konseptini ilk kez Türkiye'de uygulayacak.Â
PURAVIDA RESORT adını verdiği konsept ile VIP müşterilere hizmet vermeyi amaçlayan TUI, 2 yıl süren araştırma surecini tamamladı. Bu konseptin tüm dünyada  ilk uygulanacağı otel ise Ela Quality Resort Belek oldu.

Haberin Devamı

Bu iÅŸ birliÄŸi ile gelen müşteri profilinin deÄŸiÅŸeceÄŸini belirten Ela Quality Resort Genel Koordinatörü Vadi Karatopraklı, yeni konseptin daha çok birÂ
pazarlama stratejisi olduğunu ve dünyada ilk kez kendi otellerinde uygulanacağı için çok mutlu olduklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!