Turistik denizaltı "Nemo Primero" sezona hazır

Güncelleme Tarihi:

Turistik denizaltı Nemo Primero sezona hazır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2016 13:53

Turistik denizaltı Nemo Primero'nun, Nisan 2017'den itibaren Antalya'da dalışa başlayacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Submarine Turkey'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya kıyılarında Sıçan Adası açıklarında özel olarak hazırlanan dalış rotasında hizmet verecek olan 48 kişilik Nemo Primero, her gün 6 dalış yapacak.

Submarine Turkey, IHS Travel ve Touristfly Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Emre Yavuzyiğit, turistik denizaltının uzun soluklu bir proje olduğunu belirterek, "Yola çıktığımızda yalnızdık, öncü olmak ve arkamızdan gelenlerin daha iyi şartlarda yol almalarını sağlamak için çok emek harcadık. Projeye ilk başladığımızda Nemo Primero bir metal yığını gibi görünüyordu ama ülkemiz bugün sivil denizaltı sahibi olan 7 ülkeden biri." açıklamasında bulundu.

Nemo Primero'nun Türkiye'nin ilk turistik denizaltısı olduğunu belirten Yavuzyiğit, denizaltı ile Türkiye kıyılarının sualtı zenginliklerinin daha iyi görüleceğini bildirdi. Yavuzyiğit, "Hedeflerimiz arasında Türkiye'nin denizaltı zenginliklerinin daha iyi kullanılması da var. Neden bizim de kıyılarımız, denizlerimiz ve denizaltı hakkında yerli yapım filmlerimiz, dizilerimiz olmasın. Bu unutulmaz deneyim, bu güzel kıyılar ve sualtı zenginliklerimiz hepimize açık olmalı. Bu konuda her türlü iş birliklerine de açığız." dedi.

Haberin Devamı

MARK 4 SERİSİNİN 10'UNCU DENİZALTISI

Finlandiya'da imal edilen Nemo Primero, Mark 4 serisinin 10'uncu denizaltısı. Üçüncü nesil turistik denizaltı Nemo Primero, 48 yolcu ve 2 pilot kapasitesi ile dünyanın en gelişmiş teknolojisine ve en sıkı emniyet sistemine sahip turistik denizaltıları arasında gösteriyor.

72 saate kadar su altında kalabilme özelliğine sahip denizaltı ile dışarıdan hiçbir destek almadan günde 10 dalış yapılabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!