Turist otel dışında da para harcayacak

Güncelleme Tarihi:

Turist otel dışında da para harcayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2018 01:18

TÜRKİYE’de bu sene rekor seviyede turist ağırlanacağını ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, ancak hedefin sayıları yakalamak olmadığını, daha nitelikli turiste yöneldiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Her gelen turistin konaklama dışı harcamalarının artması için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarının altını çizen Bakan Ersoy, Avrupa’da birçok ülkede Türkiye’ye yönelik politik bakışta yumuşama yaşandığını vurguladı. Ersoy, “Onlar da bazı gerçekleri görmeye başladı. Bu da zaten turist trafiğine yansıyor. Avrupa’dan da çok ciddi artışlar var. Şu andaki uçak planlamaları doğrultusunda, önümüzdeki sene de çok umutlu gözüküyor” dedi.

YAĞLI GÜREŞ

Rusya Federasyonu’nun başkenti Moskova’da bu yıl ikincisi organize edilen ve 12 Ağustos’a kadar devam edecek ‘Türkiye Festivali’ne katılan Ersoy, burada değerlendirmelerde bulundu.  Geçen sene 153 bin kişinin ziyaret ettiği festival, yine Moskova’nın önemli parklarından Krasnaya Presnya’da yapılırken, festival kapsamında düzenlenen yağlı güreşlere de Rus halkı büyük ilgi gösterdi. Türkiye’yi bu yıl ziyaret eden Rus turist sayısında ilk 6 ayda son derece iyi bir artışın yaşandığına işaret eden Ersoy, “Sezon sonuna kadar böyle devam ederse 6 milyon rakamını yakalayacakmışız gibi görünüyor” dedi. Mehmet Ersoy, “2019’da Türkiye ve Rusya arasındaki iş birliğimizin hem kültürel hem siyasi hem de halklar arasında fazlasıyla artacağını düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘SORUNUN KENDİSİ BOOKİNG’

BOOKING.com’a ilişkin sürecin çözümü için ise şirketin atması gereken adımlar olduğunu anlatan Bakan Mehmet Ersoy, “Sorunun temelinde Booking.com’un kendisi yatıyor çünkü kendisi ısrarla ‘Ben Türkiye’de vergi ödemeyeceğim’ diyor. Booking.com’un bakış açısını değiştirmesi gerekiyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!