Turhan'dan, 'SPK başkanlığı' yanıtı

Güncelleme Tarihi:

Turhandan, SPK başkanlığı yanıtı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2012 10:28

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı İbrahim Turhan, Borsa İstanbul'da Hazine payının yüzde 49 olmasının, aslında hükümetin özel sektöre, piyasaya ne kadar önem verdiğini, burada asıl belirleyici olanın kim olması gerektiğini açıkça gösterdiğini belirtti.

Haberin Devamı

Türkiye Yatırımcı İlişkileri Derneği (TÜYİD) tarafından düzenlenen “TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2012” kokteylinde konuşan Turhan, sermaye piyasası ve İMKB hakkında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'deki ilgili bütün tarafların sermaye piyasalarının önemi konusunda hemfikir olduklarını vurgulayan Turhan, bu durumun sermaye piyasaları açısından önemli bir nokta olduğunu vurguladı.

Bir basın mensubunun “SPK Başkanlığı için sizin isminiz gündemde” demesi üzerine ise Turhan, “Şu anda sizden duyuyorum bunları. Şu anda yaptığım işten gayet memnunum. Beni burada başarısız mı buluyorsunuz? Bana yeni iş yaratmaya çalışıyorsunuz. Halimden son derece memnunum” değerlendirmesini yaptı.

Borsada stratejik ortaklıklar

Haberin Devamı

Turhan, 1998 yılına kadar dünyanın en iyi beş teknolojisinden birine sahip İMKB'nin o tarihten sonra gerekli teknoloji yatırımlarının hayata geçirilmemiş olması nedeniyle bu etkinliğini koruyamadığını belirtti.

İstanbul Finans Merkezi projesinin bir unsuru olarak İstanbul'u dünyanın önde gelen finans merkezlerinden biri olması için öncelikle yapılması gereken konunun alt yapı olduğunu vurgulayan Turhan, şöyle konuştu:

“Şu anda çalışmalarımız bu anlamda sürüyor. Önümüzdeki yılın ortalarına kadar stratejik ortaklıklar tesis etmek yoluyla bu anlamda da bir açılım sağlayacağımızı düşünüyorum. Stratejik ortaklıklardan kastımız hem teknoloji hem de know-how anlamında, bizimle paylaşılacak bir değerdir. Biz borsa yönetimi olarak para verip bir teknolojiyi almayı hem de onun esiri olmayı istemiyoruz.

Çünkü Borsa İstanbul, aynı zamanda bölgesine yönelik de iddiaları ve planları olan bir borsa. Dolayısıyla teknolojinin sahibi olmak bizim için çok önemli. O teknolojiyi başka piyasalara sunabilmek bizim için çok önemli. İşte stratejik ortaklık arayışına girmemizin temelin de yatan sebep bu. Bu anlamda da büyük bir memnuniyetle söyleyebiliyorum ki biz müracaat eden değil, müracaat edilen borsa olduk.”

Haberin Devamı

“Bunun gerçekleşebileceği bir ortam olduğunu düşünüyorum. Geldiğimiz nokta itibariyle bunu yapabileceğimize inanıyorum” diyen Turhan, piyasa aktörlerinin kendi kendilerine bu disiplini sağlayabilmeleri halinde dışarıdan müdahale etmek isteyenlere “Çok teşekkürler, bizim ihtiyacımız yok” diyebilme imkanı olacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!