Tüpraş ve Tekel'de eylem

Güncelleme Tarihi:

Tüpraş ve Tekelde eylem
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2006 11:24

TÜPRAŞ'ın özelleştirme kapsamında yarın Koç grubuna devredilecek olan Batman Rafinerisi işçileri eylem başlattı. TEKEL işçileri de Adana ve Malatya fabrikalarının kapatılmasını protesto etmek amacıyla bir günlük işyerlerini terk etmeme eylemi yapacak.

Haberin Devamı

Batman TÜPRAŞ Rafinerisi işçileri rafineri girişinde toplandı. Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikası (Petrol-İş) Batman Şube Başkanı Nimetullah Sözen, burada yaptığı açıklamada, büyük emek vererek bugünlere getirdikleri rafinerinin yarın iki dosya halinde devredileceğini söyledi.

Milletin, “50 yıldır vergi ve alın teriyle bugünlere getirdiği rafineriye” artık uzaktan bakacağını savunan Sözen, şöyle dedi:  “Bugün başlattığımız eylem yarın saat 17.00'ye kadar sürecek. Genel merkezden talimat gelmesi durumunda bu eylemi sürdüreceğiz. 2 gün boyunca iş yapmayacağız. İş yerinde oturma eylemi yapacağız ve işyerlerini terk etmeyeceğiz. TÜPRAŞ'ın özelleştirilmesini halk istemiyor.”

Daha sonra işçiler oturma eylemi yapmak için rafineriye girdi. İşçilerin eylemi nedeniyle TÜPRAŞ rafinerisinde 2 gün boyunca dolum yapılmayacağı bildirildi.

16 BİN TEKEL İŞÇİSİ İŞYERLERİNİ TERK ETMEYECEK

Haberin Devamı

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri ve Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, Türkiye’nin dört bir yanındaki TEKEL işçilerinin Adana ve Malatya fabrikalarının kapatılmasını protesto etmek amacıyla bir günlük işyerlerini terk etmeme eylemi yapacağını açıkladı.

Türkel, yaptığı yazılı açıklamada, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın TEKEL’in Adana ve Malatya fabrikalarının kapıtılması yönündeki kararını protesto eden TEKEL işçilerinin Türkiye’nin her yanında destek eylemi başlattığını belirterek, TEKEL’de çalışan 16 bin işçinin bugünden başlayarak tam bir gün boyunca Adana ve Malatya fabrikalarında çalışan işçilere destek amacıyla işyerlerini terk etmeyeceklerini bildirdi.

Mustafa Türkel, TEKEL’in "Uluslararası sigara tekellerinin milyar dolarlara varan sigara piyasasını ele geçirme planlarına kurban edildiğini" savunarak, "Ülkemizde işsizinden tütün üreticisine kadar yüz binlerce insanımız sokağa atılmak, kaderiyle baş başa bırakılmak isteniyor. Bu mücadele yalnızca TEKEL işçilerinin değil, ülkesine sahip çıkan ve ulusal varlıklarını uluslararası tekellerin emrine verilmesine karşı çıkan tüm çalışanların mücadelesidir. İşyerlerini bir günlük terk etmemem eylemi bir başlangıçtır. Mücadele kararlılıkla sürdürülecektir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!