Tunus’un iki havalimanı 400 milyon Euro’ya TAV’ın

Güncelleme Tarihi:

Tunus’un iki havalimanı 400 milyon Euro’ya TAV’ın
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2007 00:00

TAV Havalimanları Holding, Tunus’taki iki havalimanını kapsayan ihaleyi 400 milyon Euro’luk yatırım planıyla kazandı. TAV, Tunus’un Enfidha ve Monastir Havalimanları’nı 40 yıl boyunca işletecek.

KUZEY Afrika’nın turizm merkezi olarak gösterilen Tunus’un iki havalimanının işletmesini kapsayan ihaleyi TAV Havalimanları Holding kazandı. Tunus’un Enfidha ve Monastir Havalimanları’nı 40 yıl boyunca TAV Havalimanları Holding işletecek. TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Sani Şener, iki havalimanı işletme projesine ilk iki yılda yaklaşık 400 milyon Euro yatırım yapacaklarını söyledi. İhale şartnamesine göre, TAV Havalimanları Holding’in Tunus Monastir Havalimanı’nın işletmesini Ocak 2008, Tunus Enfidha Havalimanı’nın işletmesini ise 2009’un ilk yarısı itibariyle üstlenmesi planlanıyor.

7 ŞİRKET TEKLİF VERMİŞTİ: TAV Havalimanları Holding, Tunus Enfidha ve Tunus Monastir havalimanları işletme projesinde, ihaleye teklif veren 7 şirketten son aşamaya kalan Birleşik Arap Emirlikleri’nden Mubadala-Alman Hochtief-Kanadalı SNC Lavalin-Fransız Aeroport De Nice Konsorsiyumu ile yarıştı. TAV Havalimanları Holding tek başına katıldığı ihalede konsorsiyumdan daha iyi bir teklif vererek iki büyük havalimanı ihalesini kazandı.

YOLCU KAPASİTESİ ARTIRILACAK: 2009’un ilk yarısında tamamlanması hedeflenen yatırımla Tunus Enfhida Havalimanı’nın yıllık yolcu kapasitesi 7 milyona ulaşacak. Bu sayı işletme süresince yürütülecek 4 aşamalı çalışmalarla 22 milyona çıkarılacak. Havalimanı toplam 4 bin 300 hektar alan üzerine inşaa edilecek ve ilk fazda terminal binası 90 bin metrekare olacak. Enfidha Uluslararası Havalimanı, açık otopark alanına sahip yeni bir terminal binası inşaatı, pist, apron ve taksi yolları ile birlikte hizmet binalarının yapımını da kapsıyor. Enfidha Havalimanı’na 60 kilometre mesafede bulunan Monastir Havalimanı’nı halen 3.5 milyon yolcu kapasitesine rağmen, 4.5 milyon dış hat yolcusuna hizmet veriyor.

Hedefin 6’sı tamam

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Sani Şener, "TAV Havalimanları Holding Afrika’nın ekonomisi en istikrarlı ülkesi olarak gösterilen Tunus’taki havalimanları işletmeleri ile "10 Yılda 10 Havalimanı" hedefinden 6’sını gerçekleştirmiş oldu" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!