Tüketiciyi ‘yaratıcı kitle’ yaptı, ofisini geleceğe göre kurguladı

Güncelleme Tarihi:

Tüketiciyi ‘yaratıcı kitle’ yaptı, ofisini geleceğe göre kurguladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 00:00

Koleksiyon Contract&Office, farklı ölçeklerdeki ve değişik çalışma disiplinlerindeki ofislerin yerleşim senaryolarının sergileneceği şekilde kurgulandığı yeni merkeziyle faaliyet gösterecek.

Koleksiyon Contract&Office Genel Müdürü Koray Malhan, “Gelecek on yılı planlarken, tüketim ilişkilerinin ötesinde, yaratıcı katılıma ve karşılıklı iletişime olanak sağlayacak yeni bir platform geliştiriyoruz. Kullanıcı da artık tasarım ve üretim sürecinin önemli bir parçası haline geldi” dedi.
Markaların kurmaya çalıştıkları ilişkinin klasik bir tüketici kitle yaratma formatında kalmaması gerektiğini belirten Koray Malhan, şunları söyledi: “Çağın markası, iletişim süreçlerini kendisini izleyen ‘yaratıcı kitle’ ile interaktif bir bağ üzerine kurmak durumunda. Önümüzdeki 10 yıl birlikte öğreneceğimiz, gelişme yollarını keşfedeceğimiz, ortak yaratım süreçlerinin dönemi olacak. Koleksiyon’un dilinde tüketici kelimesi yerini yaratıcı kitle tarifine bırakıyor. Yaratıcı sınıf tanımı, hiyerarşi belirtmeden herkesin yaratım sürecine katılımını tarifliyor. Biz de Koleksiyon ile geleceğe bakarken karşımızdaki yaratıcı kitleyi doğru izleyebilmek istiyoruz.”
Ofis binalarını da yeni sürecin mecrası olarak kurguladıklarını anlatan Malhan, şöyle konuştu: “Bu binayı, mobilya satış merkezi tarifinin ötesinde, yeni dönemin karşılıklı gelişecek ilişkilerine bir mecra olarak kurguladığımız için ‘forum’ diye adlandırdık. Bu bina için yapılan çalışmalar da ortak yaratım sürecinin gelişkin bir örneği oldu. Binanın yapısı ve kullanım alanları da bu ortak-katılım süreçlerine uygun şekilde tasarlandı. Eğitim alanı, seminerler ve atölye çalışmaları için hazırlandı. Kafemiz bahçede tamamen kendi yetiştirdiğimiz mahsuller ile servis yapabileceğimiz bir hale geliyor. Girişte bir kitaplık kurgulandı ve oturma düzeni de eski Türk evinin geleneksel yerleşim yapısına çağdaş bir atıf olarak hazırlandı. Buradaki yerleştirmeler, mobilya ölçeğinin ötesinde, mekan ile kurulacak bir sergileme dili ile plana alındı. Bu kurgu ve mekan, bahsetmiş olduğumuz yeni dönemin ortak yaratım sürecine bir çağrıyı sembolize ediyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!