TÜFE farkında yargı kararı bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

TÜFE farkında yargı kararı bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2005 15:45

Emeklinin TÜFE farkıyla ilgili davanın kabul edilmesi üzerine bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, “Emeklimizin bir kuruşunun kurumda kalmasını hiç arzu etmeyiz. Yargı süreçlerinin kesinleşmesini bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul'daki CNR Expo'da düzenlenen Çatı ve Konut Fuarları'nın açılışına katılan Başesgioğlu, gazetecilerin mahkeme kararının ardından kendilerinin ne yapacağını sorması üzerine, yerel mahkemelerde yargılama sürecinin devam ettiğini kaydetti.

Başesgioğlu, yargı sürecinin kesinleşmesini beklediklerini ifade ederek, şöyle dedi: “2 yıldır emekli aylıklarının artması konusunda büyük gayret içindeyiz. Ama, yeter ki yasanın tanımladığı yargı sonucunda (bu TÜFE farklarından doğan fark budur diyebilecek) emsal bir kararın kuruma ulaşması lazım.

Bu karar, 4 milyonu aşkın emeklimizi ilgilendiriyor. O noktada kurumun yargı konusundaki bir hassasiyeti var. Bunu herkesin anlayışla karşılaması lazım. Yargı süreci bittiği zaman zaten kurumun bunu uygulamama gibi bir lüksü yok.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!