TTK ile birlikte tüzük ve yönetmelikler de izlenmeli

Güncelleme Tarihi:

TTK ile birlikte tüzük ve yönetmelikler de izlenmeli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2012 00:00

Türk Ticaret Kanunu’nun (TTK) yürürlüğe girmesine sadece 2.5 ay kaldığına dikkat çeken Avukat Şükran Kızılot, özellikle adli para cezaları ve hapis cezaları gibi konuların iş dünyasının keyfini kaçırdığını belirterek, “Sadece yeni TTK’yı değil, bununla ilgili yayınlanacak tüzükleri, yönetmelikleri ve tebliğleri de bilmek gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Avukat Şükran Kızılot, babası Prof. Şükrü Kızılot ile birlikte önceki gün ‘Yeni Türk Ticaret Kanunu Kime Ne Getiriyor Ne Götürüyor?’ konulu panelde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “TTK bağlantılı mevzuatları bilmek ve onlarla ilgili değişiklikleri de takip etmek gerekiyor. Daha doğrusu değişen mevzuatı sürekli izlemek gerekiyor. Şirketlerin Bir yandan TTK’ya uyumlu bir ana sözleşmelerin olması gerekiyor. Diğer yandan da Yeni TTK’da yer alan avantajlardan yararlanılması gerekiyor. Sözleşmenin şirketin ihtiyacına uygun olması gerekiyor. Bunun için ana sözleşmenin hazırlanması ve bazı değişiklikler yapılması çok önemli.”

/images/100/0x0/55eb0210f018fbb8f8a5033c

Haberin Devamı

Adli para cezaları

TTK’de üç çeşit ceza olduğunu belirten Kızılot şöyle devam etti: “Birincisi adli para cezaları. Bunlar ödenmediğinde otomatikman gün sayısı kadar hapis cezasına dönüşüyor. Ertelemesi yok. İkincisi doğrudan hapis cezaları. Üçüncüsü ise hem hapis hem de adli para cezaları. Bu cezalara muhatap olmamak için ana sözleşmenin hazırlanması ve bazı görev, yetki ve sorumluluk maddelerinin düzenlenmesi önemli. Bir de kişisel malvarlığını koruma durum var. Öyle bir ana sözleşme hazırlanmalı ve düzenlemeler yapılmalı ki. En kötü şartlarda bile çocukların güvencesi olan mal varlığı korunabilsin.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!