TSE'den ilk CE belgesi iksa inşaata

Güncelleme Tarihi:

TSEden ilk CE belgesi iksa inşaata
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2007 12:19

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nda bugün iki etkinlik düzenlendi. Önce Petrol ve LPG piyasalarında denetiminde kullanılmak üzere 48 adet ölçüm aracının teslimi yapıldı. Ardından da Türk Standardları Enstitüsü'nden ) CE işareti belgesini almaya hak kazanan ilk firmaya, belgesi verildi.

Haberin Devamı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, törende yaptığı konuşmada, bir ürünün pasaportu anlamını taşıyan CE belgesinin, dünya piyasalarında dolaşan ürünler için çok önemli olduğunu söyledi. AB ile 1996 yılında imzalanan Gümrük Birliği anlaşmasının ardından, malların serbest dolaşımı konusunda sıkıntılar ve zorluklar yaşandığını kaydeden Bakan, ancak bunların zamanla bertaraf edildiğini bildirdi.

TSE, Türk Loydu, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'den oluşan 3 kurumun CE belgesi vermekle yetkili kılındığını hatırlatan Bakan, firmaların bunun için 10 bin ile 300 bin dolar arasında ödeme yapmak durumunda kaldıklarını ifade etti.

TSE Başkanvekili Arif Parmaksız da kurumunun CE işareti gerektiren 12 adet yönetmelik konusunda ilgili bakanlıklara başvurduğunu ve Avrupa Komisyonu tarafından, Yapı Malzemeleri, Asansör, Basınçlı Ekipmanlar, Gaz Yakan Cihazlar Yönetmeliği konularında onaylanmış kuruluş olarak atandıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Parmaksız, CE işareti uygunluk değerlendirme ve belgelendirme çalışmalarına 2007 yılı Şubat ayında başlayan Enstitünün, yapı malzemeleri kapsamında yer alan beton katkıları standardı konusunda üretim yapan İKSA İnşaat Katkıları Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine, yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda 01 numaralı fabrika üretim kontrol belgesi verildiğini kaydetti.
Törende firmaya belgesi, Bakan Coşkun tarafından verildi.

ÖLÇÜM ARAÇLARI TESLİM EDİLDİ

Coşkun, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) arasında “Petrol Piyasası ve Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasasında Yapılacak Denetimlere İlişkin İşbirliği Protokolü” çerçevesinde EPDK tarafından bakanlığa tahsis edilen 48 adet aracın teslim törenine de katıldı.

Bakanlık bahçesinde düzenlenen teslim töreninde konuşan Coşkun, artık dünyanın bilgi çağında olduğunu belirterek, piyasa denetimlerinin caydırıcı olmasının yanında eğitici olacağını söyledi. 2 yıldır yapılan denetimlerin bu yönde olumlu katkılar sağladığına işaret eden Bakan, birazda tüketicinin otokontrolü sağlamasını istedi. Coşkun, “Bundan sonra hata yapan, pişmanlığını kendisi çekecektir” dedi.

Haberin Devamı

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Ölçüler ve Standartlar Genel Müdürü Atilla Şahin de EPDK ile yapılan protokolden bu yana 13 bin 500 akaryakıt, 6 bin 500 LPG istasyonunun 550 personel ve 41 araçla denetlendiğini belirterek, şimdi denetleme araçlarına 48 aracın daha katıldığını söyledi.

Şahin, şimdiye kadar yaptıkları denetimlerde 700'e yakın numune alındığını ve 300'e yakın üründe standart dışılık tespit edildiğini ve bu denetimlerin bu yılda sürdürüleceğini sözlerine ekledi.
EPDK Başkanı Yusuf Günay da bu denetimlerin petrol piyasasında kalite, rekabet ve daha iyi hizmeti beraberinde getireceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!