TSE, nükleere hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

TSE, nükleere  hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2016 22:44

TÜRK Standartları Enstitüsü (TSE), Akkuyu ve Sinop başta olmak üzere Türkiye’de yapılacak nükleer santralların yapımında gözetim ve muayene kuruluşu olmak için ilk adımı attı.

Haberin Devamı

Fransız Bureau Veritas ile Akkuyu’nun ekipman ve hizmet tedarikinde gözetim kuruluşu olmak için imzalar atıldı. TSE Başkanı Sebahattin Korkmaz, imza törenindeki konuşmasında, “Bu konuda tecrübeli olan şirketlerle birlikte hareket ederek, tecrübe kazanma hızını artırmayı istiyoruz. Bureau Veritas ile işbirliği; nükleer santral yapımında yerli katkının arttırılması ve teknoloji transferinin gerçekleştirilmesi için önemli bir adımdır. Enstitü olarak amacımız söz konusu tecrübeyi kurumumuza, sanayimize ve ülkemize aktarmaktır” dedi.

11 ÜLKEDE BULUNUYOR

Hükümetin, 2023 yılına kadar iki nükleer güç santralinin devreye alınması ve üçüncü santralin inşasına başlanması planını anımsatan Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Nükleer teknolojiye sahip 11 ülke, nükleer santrale sahip 32 ülke bulunmaktadır. Ülkemizin önünde duran en önemli sorulardan biri 12’inci ülke mi yoksa 33’üncü ülke mi olacağımızdır.Bureau Veritas’ı neden tercih ettik? Böyle büyük projelerin uygunluk değerlendirme işlerinin, backgroundu olan şirketler tarafından yapılabildiğini ve buna yönelik şartnamelerde şartlar arandığını biliyoruz. Yani nükleer enerji santrali kurulumunda hiç yer almamış bir kuruluşun ihaleye tek başına girmesi mümkün değil. TAEK’in bu hizmetler için ihaleye çıkacağını bildiğimizden, bu ihalelere şimdiden güçlü şekilde hazırlanmak için hangi tecrübeli şirketlerle işbirliği yapacağımızı araştırdığımızda Bureau Veritas’ın engin tecrübesi ve ülkemizdeki faaliyetlerini de göz önüne aldığımızda en uygun kuruluş olduğu kanaatine vardık.”

BAKMADAN GEÇME!