“Biz trafikte de aileyiz”

Güncelleme Tarihi:

“Biz trafikte de aileyiz”
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2018 11:52

MOTOSİKLET Endüstrisi Derneği (MOTED), motosikletçiler ile trafikteki diğer sürücülerin arasındaki iletişimi güçlendirmek için harekete geçti.

Haberin Devamı

Türk toplumunun güçlü aile yapısından yola çıkan MOTED, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile birlikte yürüttüğü “Biz trafikte de aileyiz” sloganlı proje için kamu spotları ve reklam filmleri çekti. Toplumda yaygın olarak kullanılan el kaldırarak selam verme hareketi de trafikte aile olmanın göstergesi sayıldı.

İstanbul’un yoğun trafiği nereden bakarsanız bakın vahşi doğada yaşamak gibidir. Küçük araç sürücüleri her zaman büyük araç sürücüleri tarafından sıkıştırıldıklarını iddia eder. Ancak araçların en küçüğü motosiklet bu konuda en şanssız olanıdır. Genel olarak bakarsak, araç sürücüleri motosikletçileri kural tanımaz, motosikletçiler de araç sürücülerini sürekli kendilerini sıkıştıran olarak görür.

Haberin Devamı

YENİ REKLAM FİLMİ
Motosiklet sektöründe faaliyet gösteren 13 şirketin kurduğu MOTED, trafikteki bu soğukluğa çare olabilecek bir kampanyayla yola çıktı. Motosiklete ilişkin toplumun büyük kesiminde var olan önyargı ve hoşnutsuzluğu gidermek isteyen MOTED, kampanyada, karayollarında tüm araç sürücülerinin aynı ailenin ferdi olduğunu vurgulamayı amaçlıyor. Toplumda motosiklet kullanımına yönelik doğru bilinci geliştirebilmek ve motosiklet kültürünü daha geniş kitlelere anlatabilmek için çeşitli kampanya ve etkinlikler düzenleyen MOTED, yeni reklam filminde otomobil, otobüs ya da kamyon sürücüleri gibi motosiklet sürücülerinin de anne, baba, eş ya da evlat olduğunu vurgulayacak.

“Biz trafikte de aileyiz”


EL KALDIRMA ÇÖZÜMÜ
İki ya da dört tekerlekli araçlarla trafikte bulunan tüm sürücülerin aynı aileyi oluşturan fertler olduğunu anlatan kamu spotunda, hata yapmanın ya da teşekkür etmenin en kolay yolu olan el kaldırmanın önemine değiniliyor. Tüm sürücülerin vicdanına ve hoşgörüsüne hitap eden el kaldırma hareketinin pek çok sorunu gidereceğini söyleyen MOTED Başkanı Bülent Kılıçer, “ Kimi zaman özür dilemek için, kimi zaman teşekkür etmek için bu hareketi yaparsak tartışmaların önüne geçeceğimize inanıyoruz. Herkes hata yapabilir, önemli olan yaptığının farkında olmasıdır. Biz motosiklet kullanıcıları olarak elimizi samimiyetle kaldırarak bundan böyle sihirli işareti yapacağız. Trafiğin azaltılması için motosiklet kullanımının artması gerektiği gerçeğinden hareket ediyor, herkesin eşit haklara sahip olduğunu vurgulamak istiyoruz. Toplumun farklı kesimlerinden gerçek karakterlerin oynadığı kamu spotumuzda trafikte saygı, anlayış ve hoşgörünün öneminin altı çizilirken toplumsal duyarlılığın geliştirilmesiyle yaşanabilecek her türlü kazanın önlenebileceği mesajı da veriliyor. İlk kamu spotunda tüm araç sürücülerinin aynı ailenin ferdi olduğunu hatırlattık. Sonrakilerde motosiklet kullanıcılarının yollarda olduğunu anlatacağız. Başarılı olacağımıza inanıyoruz, çünkü biz trafikte de bir aileyiz” dedi.

“Biz trafikte de aileyiz”


Haberin Devamı

YAYALARDA DAHİL
MOTED Genel Sekreteri Remzi Öztürk ise, “Motosiklete kullananlara yönelik toplumun büyük kesimindeki mevcut hoşnutsuzluğu gidermek ve motosiklet kullanımının artması için daha geniş kitlelere ulaşmak istiyoruz. Avrupa Birliği’ndeki motosiklet sektörü gelişmelerini takip ediyor, herkesin emniyet ve huzur içinde yol alabilmeleri için çalışıyoruz. Yayalar da projemize dahil. Trafik güvenliğini tehlikeye düşüren hataların dikkat, nezaket ve toleransla ortadan kalkabileceğini anlatan filmlerimiz, ötekileştiren yerine empati kurmayı önerecek. Kamu spotları ve eğitimlerimizle toplumsal bir farkındalık oluşturabilirsek ne mutlu biz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!