‘TR’ damgalı plakada federasyon vurgunu

Güncelleme Tarihi:

‘TR’ damgalı plakada federasyon vurgunu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ Bakanı Sadettin Tantan, TR rumuzlu otomobil plakalarını 9 milyon liradan 6 milyon liraya indirtti. Şoförler Federasyonu, ‘‘10 milyon liranın aşağısı bizi zarara uğratır’’ diyerek karara karşı çıktı. Oysa Alman şirketi, Tantan'a gönderdiği teklifte, plakaları 2 bin yılında 5 milyon 900 bin liradan üretmeyi taahhüt etti.

İÇİŞLERİ Bakanı Sadettin Tantan, TR rumuzlu otomobil plakalarının 9 milyon liradan 6 milyon liraya indirtti. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu, ‘‘10 milyon liradan aşağısı bize zarar ettirir’’ diyerek bu karara itiraz etti. Oysa pek çok ülkede plaka üretimi yapan Alman Utsch Erut şirketi, ‘‘2 bin yılında bir çift plakayı 5 milyon 900 bin liradan üretmeyi taahhüt ediyoruz’’ dedi.

Alman Utsch şirketi, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'a gönderdiği teklifte, ‘‘Eğer Türk vtandaşlarına daha ucuza plaka verme teklifimiz kabul edilirse, en son teknolojiyle plaka üreteceğiz. Kurduğumuz plaka üretim tesislerini de 8 yıl sonra tamamıyla ücretsiz olarak Türk polisine devredeceğiz’’ dedi.

FAHİŞ FİYAT

Alman Utsch şirketinin Türkiye Temsilcisi Dr. Max Georg Meier, Tantan'a çektiği faksta, ‘‘Otomobil plakaları yıllardır Türkiye'de fahiş fiyatla satılıyor. Biz plakayı ucuza üreteceğimiz için Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu avukatları Hazine Müstişarlığı'na başvurarak şirketimizin Türkiye'deki faaliyetlerini durdurmaya çalışıyor. Kurduğumuz Show-Room, bu amaçla kapatılmaya çalışılıyor’’ uyarısında bulundu.

Bir çift TR plaka iki yıldan bu yana 9 milyon liradan satılıyordu. Hatta 1998 yılında 9 milyonun yanı sıra ayrıca 1 milyon veya 1.5 milyon lira mevzuata aykırı olarak ekstradan mühür parası alınıyordu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!