Toyotasa'nın umudu yeni Corolla'da

Güncelleme Tarihi:

Toyotasanın umudu yeni Corollada
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2002 02:03

Martta Türkiye’de satışa çıkacak yeni Corolla ile Toyota, rakiplerine kaptırdığı müşterilerini geri almayı amaçlıyor.

Baştan aşağı yenilenen Corolla, Türkiye'de mart ayında satışa sunulacak. Yeni Corolla, şubat ayının ortalarında Toyotasa showroom'larında vitrine çıkacak. Toyotasa Genel Müdürü Volkan Eren, yeni Corolla ile rakiplerine kaptırdıkları müşterilerini geri almaya çalışacaklarını söyledi. Son dönemlerde Alman ve Fransız rakiplerinin gerisinde kaldıklarına işaret eden Eren, ‘‘Yeni Corolla modelleriyle, Alman ve Fransız rakiplerimizden müşterilerimizi geri almaya çalışacağız. Ağırlıklı olarak Avrupa pazarı için dizayn edildiğinden daha çok Avrupalıları rakip olarak görüyoruz’’ dedi.

2001'de toplam 6 bin adet satış gerçekleştirdiklerini, bu yıl pazar paylarını katlayarak yüzde 7'ye çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Eren, sektörün en çok satan ilk 3 firmasından biri olmayı hedeflediklerini anlattı. Eren, şöyle konuştu:

‘‘Yeni Corolla ürün gamını dört gövde versiyonuyla başarılı bir şekilde lanse etmeyi, Toyota imajını yükseltmeyi ve Toyota'nın daha duygusal yönlerini ön plana çıkarmayı amaçlıyoruz. Önümüzde bizi bekleyen bu hedefleri gerçekleştirebilmek için en önemli kozumuz, şubat ayı ortasından itibaren pazara sunacağımız yeni Corolla ürün gamı olacak.’’

Eren, Corolla Sedan ile ailelerin, Hatchback versiyonuyla genç kitlelerin, Verso ile farklı olmak isteyenlerin, T-Sport modeliyle de sportif sürücülerin hedeflendiğini anlatarak, bu yılın ikinci yarısından itibaren de Türkiye‘de üretilecek Wagon versiyonunu pazara tanıtacaklarını duyurdu. Hatchback ile Sedan modelinin fiyatının birbirine çok yakın olduğunu, Wagon‘un fiyatını kesinleştiremediklerini, Verso modelinin bunlara göre daha pahalı olacağını belirten Eren, ‘‘Fiyatları belirlerken pazarda en çok satan 5 modelin ortalamasını dikkate aldık’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!