Toyota'dan 80 milyon euroluk yatırım

Güncelleme Tarihi:

Toyotadan 80 milyon euroluk yatırım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2008 14:21

Toyota Motor Europe (TME) Belçika, Zaventem’de bulunan Avrupa Teknik Merkezi’ne, iki aşamalı bir geliştirme planı kapsamında 80 milyon Euro’luk yeni yatırım yapacağını ve başlangıç olarak 250 kişiye istihdam yaratacağını açıkladı.

Haberin Devamı

2009 yılı itibariyle Toyota Teknik Merkezi, 12.000 m2‘lik ek çalışma mekanı oluşturulacak şekilde yenilenirken, otomobil geliştirme çalışmalarında kullanılmak üzere yeni bir test sürüş alanı ve yeni test ekipmanları ile de donatılacak. Alınan bu karar, Toyota’nın uzun vadede araç geliştirmeyi belli bir merkezde konumlandırma ve Avrupalı müşteri portföyüne yönelik çözümler üretmeyi amaçlıyor. Toyota'nın bugüne kadar  Avrupa Araştırma ve Geliştirme bölümüne yaptığı toplam yatırım 200 milyon Euro’yu aşıyor.

Yapılan yeni yatırım sonucunda yeni Toyota modellerinin geliştirilmesinde Zaventem üssü daha çok sorumluluk alırken, bu gelişimin Avrupa’daki tedarikçilerle olan bağı kuvvetlendireceği ve Avrupa’daki teknolojilerin yeni modellere henüz geliştirme aşamasında entegre edilebileceği anlamına geliyor.  

Konu hakkında açıklama yapan TME Araştırma ve Geliştirme Bölümü Başkan Yardımcısı Kazuhiko Miyadera, yapılan bu yeni yatırımın Avrupa Araştırma ve Geliştirme Bölümü’ne olan güveni ve varolan başarılı ve nitelikli iş gücüne inancı vurguladığını söyledi. Miyadera sözlerine “yenilenen ve büyüyen Araştırma ve Geliştirme bölümümüz, Avrupa’daki sürüş şartları, standartları ve zevklerini daha yakından takip edebilecek, böylece teknik çalışmaları da bu doğrultuda yönlendirebilecek” diyerek devam etti.

Haberin Devamı

Yatırım kapsamında yapılacak 1.3 km uzunluğundaki 3 şeritli test yolunun, Avrupa’nın yol şartlarını, farklı yol yüzeylerini ve eğimlerini içerecek şekilde yapıldığı bilgisi de verilirken; bu sayede araç prototiplerinde titreşim, rüzgar sesi, güç aktarım uyumu gibi sürüş özelliklerinin güvenli ve gerçek hayat koşullarına uygun biçimde test edilebilmesinin mümkün olacağı aktarıldı. Toyota bu yolun kullanımı dolayısıyla yakın çevredeki günlük ses düzeyinin etkilenmesini önlemek için de belirli önlemler alacağını açıkladı.

Toyota’nın tüm iş yapış süreçlerinde uyguladığı çevreye duyarlılık prensibi, yeni yatırım dolayısı ile gerçekleştirilecek tüm yenileme çalışmalarında çevreci tasarım ve inşaat kriterlerinin kullanılmasında da uygulanacak. İnşaat sırasında ortaya çıkacak molozların % 80 kadarının geri dönüştürülerek inşaat alanında tekrar kullanılabilmesi ve oluşabilecek trafik sıkışıklığının önlenmesi  planlanırken, jeotermal enerji ve (photovoltaic) güneş panelleri kullanımı araştırılarak, merkezin akaryakıtlara bağımlılığının azaltılması ve enerji verimliliğinin arttırılması planlanıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!