Toyota insana en yakın test mankenini geliştirdi

Güncelleme Tarihi:

Toyota insana en yakın test mankenini geliştirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2010 11:07

Toyota, ürün ve hizmetlerinde olduğu kadar trafik güvenliği konusunda da inovatif teknolojileri uygulamaya almaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Bir insana iç organları da dahil birebir benzeyen 4’ncü nesil çarpışma testi mankeni THUMS, kaza anında emniyet kemeri ve hava yastığının iç organlara verdiği hasarların tespitinde önemli bir görev üstlenecek. THUMS 2010 yılının sonbaharında trafik güvenliğini artırmaya yönelik araştırmalarda kullanılmak üzere satışa sunulacak.

İç organları da dahil olmak üzere bir insana benzeyen ve THUMS adı verilen çarpışma mankeni çarpışma testlerinde emniyet kemeri ve hava yastığının iç organlara verdiği zararı ölçümleyerek bu konuda alınması gereken ek tedbirleri ortaya koyacak. Bir insana anatomik olarak birebir benzeyen THUMS Toyota’nın Ar-Ge merkezinde üniversite ve bağımsız Ar-Ge merkezlerinden alınan destekle geliştirildi.

Amaç kazalarda iç organların zarar görmesini önlemek

Toyota tarafından çarpışma testlerinde kullanılmaya başlanan THUMS 4’ü yapısal olarak daha öncekilerden ayıran en önemli özellik deri veya iskelet yapısı gibi organlar dışında iç organların da insan vücuduna birebir benzemesi. Yapılan araştırmalar ve istatistiksel verilerde trafik kazalarının yarıya yakınında iç organların zarar görmesinden yola çıkan Toyota, THUMS 4’ü geliştirirken 30-40 yaşlarında, 1,75 metre boyunda ve 77 kg ağırlığında bir erkek vücudundan yola çıktı. Araştırmaların daha geniş alana yayılabilmesi amacıyla Toyota, sonraki dönemlerde küçük bir kadın manken ve daha büyük bir erkek manken daha üretmeyi ve bir manken ailesi oluşturmayı planlıyor.
 
Toyota Motor Corporation, THUMS 4’ü geliştirirken Üniversiteler de dahil Ar-Ge enstitülerinden destek aldı. İnsan vücudunun iç yapısını ve iç organların dokusunu birebir hayata geçirebilmek için yüksek hassasiyete sahip bilgisayar destekli tomografi cihazı kullanıldı.

Haberin Devamı

Toyota Motor Corporation’e ait bir alt kuruluş olan Toyota Technical Development Corporation geliştirilmesi 2 yıl süren THUMS 4’ü 2010 yılın son baharında satışa sunmayı planlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!