TOSFED’den İTO Başkanı Avdagiç’e ‘F1 pisti’ yanıtı

Güncelleme Tarihi:

TOSFED’den İTO Başkanı Avdagiç’e ‘F1 pisti’ yanıtı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2023 07:00

FORMULA 1 yarışlarının da düzenlendiği İstanbul Park’ın işletmesiyle ilgili Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ve Formula 1 Yatırım A.Ş. (FİYAŞ) arasındaki tartışma sürüyor. Eren Üçlertoprağı başkanlığındaki TOSFED üyeleri dün Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu ile görüşmelerini sosyal medya hesaplarından paylaştı

Haberin Devamı

Aynı zamanda FİYAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığını da yapan İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç’in “160 milyon dolar mertebesinde yatırım yapan, işletmesini üstlenen, 2005-2011 arasında 7 kez Formula 1’i organize eden, elini taşın altına koyan iş dünyasına ve İstanbul Park markasına leke sürülmesine izin vermeyiz. İstanbul Park’ın sorumluluk almadan yetki almak isteyenlerin ‘araba oynatacakları’ bir tesis olmasına izin verilmemiştir” şeklindeki açıklamalarına TOSFED’den yanıt geldi. TOSFED’in açıklamasında özetle şu ifadeler yer aldı:

‘KAMUOYUNA BIRAKIYORUZ’

“İstanbul Park Yarış Pisti’nin; F1 başta olmak üzere uluslararası otomobil yarışlarının ülkemize çekilmesi, Türk otomobil ve motor sporları ile sanayisinin geliştirilmesine katkı sağlanması, ülkemizin spor turizmi kapasitesinin arttırılması gibi hedeflerin gerçekleştirilmesine hizmet etmek üzere Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ülkemize kazandırıldığı açıktır. FİYAŞ’ın kiracısı olan Intercity adına yaptığı bu açıklamalarda, devletimizin otomobil sporları faaliyetlerini düzenleme görevini verdiği devlet kurumu olan TOSFED’in görev alanını “araba oynatmak”, TOSFED’in görüşlerini ise “hadsizlik” olarak niteleyen ifadelerin kullanılmış olmasının takdirini de kamuoyuna bırakıyoruz. Eğer bir hadsizlik varsa, haddini aşan tarafın kim olduğunu kamuoyu değerlendirecektir.

Haberin Devamı

‘SPORCUYU SAVUNUN’

İstanbul Park’ın işletmesini yapmak üzere kurulan kamu iştiraki Formula İstanbul Yatırım A.Ş. (FİYAŞ) tarafından 10 yıllığına özel bir şirkete kiralanan tesisin kira süresinin 2023 Temmuz ayında biteceği ve hatta kiracı şirketin de yeni dönemde tesisi kiralamak istemediğini beyan ettiği de kamuoyunca bilinen bir husustur. İstanbul Park’ın geleceğine ilişkin planlamalarda Türk otomobil sporlarına hizmette baş sorumlu ve görevli olan Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu TOSFED’in görüşlerine gereken önemin ve değerin verilmesinin İstanbul Park’a, spor camiamıza ve ülkemize en büyük faydayı getireceğinin anlaşılmasını dileriz. Son olarak FİYAŞ yöneticisine, kiracısı Intercity’nin menfaatlerindense Türk sporcularının ve Türk halkının haklarını savunmasının daha doğru olacağını hatırlatmak isteriz.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!