Toprakbank'ın 260 milyarı uçtu

Güncelleme Tarihi:

Toprakbankın 260 milyarı uçtu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2001 01:46

Toprakbank'ın İstanbul'daki Genel Müdürlüğü'nden Trakya Şubeleri'ne dağıtılmak üzere zırhlı araçla gönderilen 260 milyar lira kayboldu. Paraların sevkini yapan iki görevli Lüleburgaz'da çay içmek için mola verdiklerini ve paraların nasıl kaybolduğunu bilmediklerini söyledi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Toprakbank Genel Müdürlüğü'nden tahsildar şoför Özkan Taşkıran ve güvenlik görevlisi Muzaffer Çumar yönetimindeki para nakil aracı Tekirdağ, Çorlu, Edirne ve Lüleburgaz'daki banka şubelerine uğrayarak para dağıtıp bazı şubelerden de para aldıktan sonra İstanbul'a gitmek üzere hareket etti. Ancak nakil aracı İstanbul'a ulaştığında yapılan sayımda içinde 433 bin Alman Markı bulunan (yaklaşık 260 milyar lira) üç torbanın eksik olduğu anlaşıldı. Araç görevlisi personel olaydan haberleri olmadığını belirtirken, tek girişi olan ve kilidinde hiç zorlanma olmadığı belirlenen zırhlı araçtaki 3 torba içindeki paraların nasıl alındığı anlaşılamadı.

Durum, kayıp markları gönderen Edirne Şubesi'ne bildirilince bu şube yöneticileri Edirne Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. Taşkıran ve Çumar, sorguya alındı. İki görevli, Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde verdikleri ifadede bir benzin istasyonunda aracı yıkayıp çay içtiklerini anlattı. İçtikleri bu çaydan sonra hafıza kaybına uğradıklarını söyleyen görevliler, Edirne Toprakbank Şubesi yetkililerinin şikayeti üzerine soruşturma evrakı ile Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi. İki görevli sorgularından sonra serbest bırakıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!