Topbaş söz verdi eylem yapılmadı

Güncelleme Tarihi:

Topbaş söz verdi eylem yapılmadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2011 15:50

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) ve birimlerinde memur olarak çalışan ve toplu iş sözleşmelerinden yararlanamadıkları için bugün belediye binası önünde eylem yapmaya hazırlanan Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) üyeleri, Sosyal Denge Sözleşmesi imzalanacağının söylenmesi üzerine eylemlerinden vazgeçti.

Bem-Bir-Sen yetkilileriyle yaptığı toplantı sonunda anlaşmayı kabul eden İBB Başkanı Kadir Topbaş, müjdeyi eylemcilere bizzat verirken "Türkiye’de ilk defa İstanbul Büyükşehir Belediyesi memurlarla toplu sözleşme imzalamış olacak" dedi.

Bugün saat 12.00’de Fatih Saraçhane’deki İBB binası önünde gerçekleştirilecek olan eylem öncesi İBB Başkanı Kadir Topbaş, BEM-BİR-SEN yetkilileriyle bir toplantı yaptı. BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay ve Genel Sekreter Levent Uslu’nun da katıldığı toplantıda memurların bundan böyle toplu iş sözleşmelerinden yararlanabileceği kararı çıktı.

Toplantıdan sonra belediye binası önünde toplanan memurların yanına giden Kadir Topbaş, müjdeyi verdi. Topbaş memurlara hitaben şunları söyledi:

"Bu kararı ben daha önce almıştım. Ancak açıklamamıştım. Sendika başkanları ile de görüşerek onların da görüşlerini almak istedim. Şimdi ise sendika yetkilileri ile toplantı yaptık. Memur sendikaları ile toplu sözleşme masasına oturacağız. Daha önce sosyal denge adı altında bir kısım ödemeler yapılıyordu. Bundan sonra toplu iş sözleşmesi yapacağız. En kısa sürede İBB Meclisi’nden toplu sözleşmesi sosyal denge yetkisi alacağız."

15 Mayıs’ta toplanacak olan İBB Meclisi’nde Kadir Topbaş’a yetki verilmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi memurlarla ilk defa toplu sözleşme imzalamış olacak. Sözleşmeden ilk etapta İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ, itfaiye, İETT gibi birimlerinden çalışan 11 bin 631 memur yararlanacak.

BEM-BİR-SEN Başkanı Mürsel Turbay, İBB binası önünde toplanan memurlara hitaben yaptığı konuşmada, 15 Mayıs’tan itibaren başlayacak olan görüşmelerde sözleşmeli memur ve taşeron işçiler için de taleplerini ileteceklerini söyledi. İBB Belediye Başkanı Kadir Topbaş’dan bizzat söz alan eylemci memurlar, sendika yetkililerinin de direktifleri doğrultusunda eylem yapmadan dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!