Topbaş: İstanbul’da 1998 öncesi tüm binalar gözden geçirilmeli

Güncelleme Tarihi:

Topbaş: İstanbul’da 1998 öncesi tüm binalar gözden geçirilmeli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2011 00:00

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Kentsel dönüşüm için verdiğimiz imar artışlarının karşılığını alamazsak, Başbakan’ımızın dediği gibi ilgili bakanlıkla kamulaştırma adımları atacağız” dedi.

Haberin Devamı

5. Uluslararası Avrasya Dünya Mirası Şehirleri Konferansı’nın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başkan Topbaş, aslında göreve geldiğinden bu yana kentsel dönüşüm adı altında somut adımlar attıklarını belirterek, şunları söyledi:

Afet gelmeden tedbir

“Hep beraber tüm siyasilerin katılımıyla bu çalışmaları yapmak zorundayız. İşte Van’ı görüyoruz. O halde afet öncesi alacağımız tedbirlerle acıları dindirebiliriz. Pazartesi Türkiye Belediyeler Birliği Encümeni üyelerini topluyoruz. Tüm partilerin üyeleri var. Türkiye’deki deprem ve bununla ilgili yapılacakları konuşacağız.

Çokça dile getiriyorum 1998 öncesi yapılan yapıların tamamı gözden geçirilmeli. Her şeyi planlarına uygun yapmış olsa bile yeniden gözden geçirilmeli. Yine söylüyorum, çimentonun bağlayıcılık ömrü ne kadar, nasıl kullanıldı, tekniğine uygun yapıldı mı? Takınızı, paranızı güvenle koruyorsunuz konutunuzu sağlama almıyorsunuz.  Vatandaşa, kendi bütçesinden bir şey harcamadan binasını yenilemenin önünü açtık, ancak ‘Daha fazla nasıl mal edinirim?’ telaşı başladı. Gelecek Meclis Toplantısı’nda, belli bölgelere zaman kısıtlaması getireceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!