Tom Cruise, enformasyon çağı liderleri arasında

Güncelleme Tarihi:

Tom Cruise, enformasyon çağı liderleri arasında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2001 03:02

Hem aktör hem prodüktör olarak başarıdan başarıya koşan Tom Cruise, Hollywood'da bir işadamı gibi başarılı bulundu ve enformasyon çağının 50 lider ismi arasında yer aldı. Teknoloji devlerinin ağırlıkta olduğu listede Cruise'un tek aktör olması dikkat çekti.

Enformasyon ve teknoloji dünyasının önde gelen 50 liderini seçen, hisse fiyatları ve iş performansı gibi unsurları dikkate alan Amerikan Vanity Fair Dergisi'nin listesinde birinci ve ikinci sıralara AOL Time Warner Başkanı Steve Case, Microsoft Başkanı Bill Gates oturdu. Tom Cruise'a ise 26'ncı sırada yer verildi. Geçenlerde Nicole Kidman'dan boşanan 39 yaşındaki Tom Cruise, ‘‘Görevimiz Tehlike’’ serisinin ikinci filminden 75 milyon dolar para kazandı.

BAŞARILI KADIN

Vanity Fair altı yıldır bu listeyi hazırlıyor. Bu yılın listesi ilk kez global oldu ve Amerikalı olmayan üç isim de yer aldı. Vivendi Universal'den Jean-Marie Messier 7.olurken, Sony Şirketi'nden Nobuyuki Idei 24 ve Bertelsmann AG'den Thomas Middlehoff ise 24. oldu. CNN'in kurucusu Ted Turner ise 14. sıradan sonunculuğa düştü. Derginin listesinde Summer Redstone (Viacom Başkanı) 3 numara, basın kralı Rupert Murdoch (News Corp) 4 numara ve Microsoft'tan Steve Ballmer 5 numarada yer aldı. Listede yer alan beş kadından E-bay'in CEO'su Meg Whitman ise 50. sıradan 14. sıraya çıktı.

En başarılı başkanlar

Steve Case (AOL Time Warner Başkanı)

Bill Gates (Microsoft Başkanı)

Sumner Redstone, (Viacom Başkanı)

Rupert Murdoch (News Corp. Başkanı)

Steve Ballmer (CEO Microsoft)

Gerald Levin (CEO AOL Time Warner)

Jean-Marie Messier (Vivendi Universal Başkanı)

Bob Pittman (AOL Time Warner Eş CEO)

Warren Buffet (CEO Berkshire Hathaway)

Steve Jobs (CEO Apple ve CEO Pixar Animation)



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!